Campanie de testare gratuită a glicemiei, în toate sectoarele Capitalei

Începând de luni, 19 septembrie, și până în data de 07 octombrie 2022, ASSMB, împreună cu Spitalul Clinic ”Sf. Maria”, Spitalul Clinic ”Colțea” și Spitalul Clinic ”Nicolae Malaxa”, beneficiind de sprijinul Primăriei Capitalei și al celor șase primării de sector, vor derula cea mai amplă campanie de testare gratuită a glicemiei din București.

”București, vezi cât de dulce ești!”, este sloganul sub care se va desfășura această acțiune de prevenție, scopul fiind conștientizarea de către toți bucureștenii a pericolului grav pe care diabetul îl reprezintă – în special atunci când nu este diagnosticat și tratat – pentru calitatea vieții și sănătatea generală a fiecăruia dintre ei.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulți este cuprinsă în intervalele 70 – 100 mg/dl (dimineața, pe nemâncate) și 101 – 140 mg/dl (la două ore după masă). Numărul bolnavilor de diabet este în continuă creștere, în prezent în România fiind înregistrate aproape 2 milioane de persoane care suferă de această afecțiune. Practic, 1 din 10 români suferă de diabet!

Centrele de măsurare gratuită a glicemiei vor funcționa în perioada 19.09 – 07.10.2022 în 14 locații din București, fiind amenajate în corturi special echipate pentru desfășurarea acestei activități.

Programul zilnic de funcționare a punctelor de măsurare gratuită a glicemiei va fi de luni până vineri, între orele 07:00 – 09:00.

Personalul medical este format din medici și asistenți medicali din cadrul spitalelor „Sf. Maria”, „Colțea” și „Nicolae Malaxa”, administrate de ASSMB.

Locațiile celor 14 puncte de testare gratuită a glicemiei deschise, din 19 septembrie, în fiecare sector al Capitalei:

SECTORUL 1
– Piața Amzei (cort)
– Piața Matache (cort)
– Spitalul Clinic „Sf. Maria” (cort, în fața unității sanitare)

SECTORUL 2
– Piața Obor (cort)

SECTORUL 3
– Magazinul Unirea (cort, ieșirea de la metrou – M2)
– Piața Universității (cort, ieșirea de la metrou din laterala Spitalului Colțea)
– Dristor (cort, zona metrou)

SECTORUL 4
– Str. Străduinței nr.1B (cort)
– Șos. Berceni nr.50 (cort)
– Piața Sudului (cort)

SECTORUL 5
– Piața Rahova (cort)
– Stația de metrou Eroii Sanitari (cort, ieșirea de la metrou corespondentă SUUB)

SECTORUL 6
– Zona Pasajului Lujerului (cort)
– Piațeta Drumul Taberei, Nr. 34 (cort)

Spitalele administrate de ASSMB unde bucureștenii se pot adrea pentru diagnosticarea și tratarea diabetului zaharat sunt Spitalul Clinic „Sf. Maria”, Spitalul Clinic Nicolae Malaxa și Spitalul Clinic Colentina.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.