Parcul Carol, curățat de aluviuni

Foto: Adriana baciu

Stratul de aluviuni ajunge până la 80 cm în unele zone ale lacului, a spus Horia Tomescu, viceprimarul general al Municipiului București.

„Săptămâna aceasta ne ocupăm de lacul din interiorul parcului Carol, după ce săptămâna trecută am reabilitat sistemul de iluminat. Lacul Carol nu a mai fost decolmatat de cca. 20 de ani, ceea ce face ca stratul de aluviuni depuse să varieze între 25-80 cm, iar în zona podului de acces la insulă, adâncimea apei să rămână de doar 20 cm. Acest lucru face practic imposibilă trecerea cu barca pe sub pod, atât în scop de agrement, cât și pentru curățarea luciului de apă. Lucrările pe care le derulăm în această săptămână vor face ca adâncimea apei pe toată lungimea brațului să ajungă la aproximativ 1 metru și, în plus, vor îmbunătăți aspectul apei, creând un spațiu frumos și relaxant în care oamenii să-și petreacă cu plăcere timpul liber”, a scris viceprimarul pe pagina a de facebook.

Un alt anunt facut acum o săptămână, tot de Horia Tomescum, a fost acela că au început lucrările de reabilitare a sistemului de iluminat din Parcul Carol.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.