Tarif unic pentru toate locurile administrate de Primăria Capitalei

Foto: Facebook/Daniel Baluta

Consens, la nivelul consilierilor generali,  în privinta simplificării regulamentului de parcare astfel încât să existe un singur tarif pentru toate locurile administrate de Primăria Capitalei.

Primarul General Nicuşor Dan a spus ca „in momentul de faţă există zona zero cu 10 lei, zona I cu 5 lei şi zona II cu 2,5 lei, dar în zona II sunt extrem de puţine locuri de parcare –  150-200, din cele 10.000 care există cu totul. Şi atunci, pentru moment, pentru ca lucrurile să fie simple pentru toată lumea, este o propunere care este îmbrăţişată de consilierii generali, să simplificăm foarte tare regulamentul acesta. (…) (Această propunere, n.r.) nu este în vigoare acum, dar vă confirm că aceste discuţii există şi există, practic, un consens pe subiectul acesta”.
Din momentul în care au intrat în vigoare noile tarife și reguli de parcare, multe dintre parcările cu plată ale Primăriei Generale au rămas goale. Șoferii bucureșteni au preferat să parcheze neregulamentar, sufocând  multe din străzile secundare și intersecțiile.

Primarul General Nicușor Dan a subliniat de-a lungul timpului că municipalitatea nu aplică regulamentul de parcare pentru a câştiga venituri suplimentare, ci pentru a genera un trafic mai civilizat. El a adăugat că numărul parcărilor va crește la 150.000,  într-un an și jumătate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.