Diana Stan (Expert HR): ”Fiecare tânăr trebuie să învețe să se prezinte”

Despre motivele pentru care tinerii nu își găsesc ușor un job în România, cum arată piața muncii, importanța studiilor pentru viitoarele locuri de muncă au aflat Andreea și Alex de la Diana Stan, Expert Resurse Umane, invitată în Matinalul ”Bună dimineața, București”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm.

”Banii de la părinți sunt cu adevărat o problemă. Părinții, de multe ori, își iau de la gură ca să dea copiilor. Ar fi frumos ca tinerii să înceapă cu intership-uri și să nu se aștepte că, imediat după facultate, pot obține posturi de management. Cred că există niște pași. Fiecare tânăr trebuie să învețe să se prezinte. Îmi pare rău că nu studiem la școală cum să faci un CV, un profil de LinkedIn, să îți formezi profilul atât de bine încât cineva care caută o persoană să te găsească întâi pe tine”, spune Diana Stan.

Dacă vrei să afli care este rolul internship-ului, cum este piața muncii din România, tips and tricks pentru un CV bun, cât contează scrisoarea de intenție, câți tineri activează în domeniul studiat pe timpul facultății, vezi VIDEO.

”Tinerii își doresc, vor, dar nu se gândesc și la ce oferă ei în schimbul acelor lucruri dorite. Nu generalizez. Sunt copii foarte buni care nu știu cum să se prezinte. Totul pornește de la educație și din dorința fiecăruia de a face ceva în plus. Să faci ceva în plus pentru a fi pregătit. Apoi, sunt părinții care fac totul ca tânărul să fie bine și să nu simtă lipsurile pe care le-au simțit ei. Avem și oportunitățile din piața muncii care cer multă experiență. Sunt mulți care atunci când încep niște studii se duc pe ce dă bine și sunt puțini care caută acele domenii care au nevoie de oameni. Totul pornește de la educație, de la sfaturile părinților”, explică Expertul HR.

Referitor la munca hibrid, expertul spune: ”Sunt mulți angajatori care au renunțat la spațiile de birouri. Unii au făcut multe hub-uri. Sunt și angajatori care au început să îi cheme mai mult la birou – și asta ține de performanță. Dacă ești chemat doar tu la birou, ar trebui să îți pui niște semne de întrebare.”

Despre sinceritatea la interviuri, Diana Stan punctează: ”Dacă nu suntem sinceri la interviu, se va vedea. Să nu uităm că există perioada de probă. Dacă sunt lucruri pe care știi că le poți învăța până le vei folosi, poți să coafezi răspunsul la interviu. Foarte important este să te pregătești pentru compania respectivă: să știi lucruri despre companie. Oamenii care vin la interviu și nu pun și ei întrebări, nu dau bine.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.