Asociaţia Inima Copiilor extinde Secţia de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din Bucureşti

Asociaţia Inima Copiilor extinde Secţia de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din Bucureşti pentru a putea fi operaţi de două ori mai mulţi copii, inclusiv cu malformaţii cardiace care sunt tratate astăzi doar în străinătate

Costurile se ridică la 3 milioane de euro, iar proiectul ar putea fi gata în doi ani.

1.500 de copii cu malformaţii cardiace trebuie operaţi anual în România. 200 dintre ei sunt operaţi în Secţia de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din Bucureşti, care a început să funcţioneze în urmă cu 9 ani, în septembrie 2013.

Extinderea secţiei va însemna dublarea numărului de copii operaţi anual şi tratarea malformaţiilor cardiace care acum pot fi operate doar în străinătate.

Lucrările de construcţie ar putea începe în primele luni din 2023, iar costurile sunt estimate la 3 milioane de euro. Extinderea secţiei de la 745 mp la 1.900 mp va însemna două săli de operaţii (faţă de o singură sală în prezent), 15 – 20 de locuri în terapia intensivă cardiacă (de la şase în prezent), 25 de locuri noi pentru îngrijirea copiilor înainte şi după operaţie, dar şi reamenajarea şi modernizarea tuturor spaţiilor şi dotărilor.

În România trebuie operaţi anual 1.500 de copii cu malformaţii cardiace

Oricine poate ajuta la extinderea Secţiei de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie prin donaţii lunare de câte 2 euro, iniţiate printr-un SMS cu textul LOVE trimis la 8844, iar NN România dublează toate donaţiile primite prin SMS.

Secţia actuală a fost construită de Asociaţia Inima Copiilor între 2009 şi 2011 şi a început să funcţioneze în 23 septembrie 2013, odată cu iniţierea Programului de Dezvoltare a Chirurgiei Cardiovasculare Pediatrice în România.

În acest program, Asociaţia Inima Copiilor colaborează cu Ministerul Sănătăţii, Clinica San Donato din Milano şi fundaţia italiană Bambini Cardiopatici nel Mondo. În cadrul lui se desfăşoară – continuu din 2013 – misiuni medicale lunare, în care specialişti din străinătate vin şi operează în România (la Marie Curie, la Iaşi şi Timişoara), ajutând în acelaşi timp la perfecţionarea echipelor medicale locale. Chiar în această săptămână, echipa medicală venită în misiune operează împreună cu colegii de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, urmând să continue, săptămâna viitoare, cu o nouă serie de operaţii la Spitalul Marie Curie din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.