Discontinuitatea în aprovizionarea cu medicamente – o problemă care ţine de modul de alcătuire a preţului

Problema discontinuităţii în aprovizionarea cu medicamente este una complexă care ţine de modul în care se alcătuieşte preţul acestora, de taxa de clawback, dar şi de interesul pe care îl are un producător sau distribuitor să aducă pe piaţă un produs care are un preţ foarte mic, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Problema discontinuităţii în aprovizionarea cu medicamente este o problemă complexă care ţine de modul în care se alcătuieşte preţul acestor medicamente, ţine de clawback, ţine de interesul pe care îl are un producător sau distribuitor să aducă pe piaţă un medicament care are un preţ foarte mic. Deja am generat un grup de lucru care să se ocupe de acest lucru şi să adune toate aspectele, pentru că o rezolvare punctuală a unei probleme nu înseamnă că rezolvă problema în ansamblul ei. Este important să avem pe piaţă medicamentele la cel mai mic preţ care face posibilă prezenţa medicamentului pe piaţă, nu neapărat cel mai mic preţ care duce la dispariţia medicamentului de pe piaţă”, a explicat Rafila.

Ministrul a precizat că serul antibotulinic se găseşte la unele spitale de boli infecţioase din ţară.

„Este un produs foarte rar în Uniunea Europeană. Noi, în general, luam ser antibotulinic din fostele state din fosta Uniunea Sovietică, de obicei îl luam din Republica Moldova. Cu siguranţă există ser antibotulinic la unele din spitalele de boli infecţioase din ţară”, a afirmat el.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.