Cupa Federației de Oină pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” București!

Federația Română de Oină, aflată sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, organizează Cupa Federației 90 de ani, atât la feminin, cât și la masculin.

Evenimentul este organizat  în parteneriat cu Ministerul Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Federația Română de Rugby. Finalele competițiilor se desfășoară pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” din București duminică 2 octombrie, după următorul program: ora 11:00 finala la feminin, respectiv ora 12:00 finala la masculin.

Federația Română de Oină a fost înființată în anul 1932, anul acesta aniversând 90 de ani de existență, fiind una dintre cele mai vechi federații din România.

Anterior înființării federației, activitatea la nivel național, pe linie de oină a fost coordonată de Comisia de Oină, una dintre cele 13 structuri care compuneau Federația Societăților Sportive din România (FSSR), structură înființată în luna decembrie a anului 1912, cu sediul central în București și transformată, ulterior, în Ministerul Sportului.

La competiția feminină vor participa 4 echipe: C.S. Dacia Mioveni 2012 (județul Argeș), C.S. Galicea Mare (județul Dolj), C.S. Avântul Frasin (județul Suceava) și C.S.M. Râmnicu Sărat (județul Buzău), în timp ce la masculin vor fi la start 6 echipe: A.C.S. Frontiera Tomis Constanța (județul Constanța), C.S.M. Oltenița (județul Călărași), C.S.M. Râmnicu Sărat (județul Buzău), C.S. Izvorul Chiuiești (județul Cluj), C.S. Hoina Craiova (județul Dolj) și C.S. Victoria Surdila-Greci (județul Brăila).

Meciurile de calificare pentru finalele ambelor competiții vor avea loc pe Stadionul din Complexul Sportiv „Sydney 2000” al COSR – Izvorani în data de 1 octombrie, între orele 9:00-14:00. Finalele sunt programate pe 2 octombrie de la ora 11:00 la Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” București.

„Prin acest eveniment, Federația Română de Oină își propune să familiarizeze un număr cât mai mare de persoane, cu ceea ce înseamnă oina și mai ales spiritul jocului de oină, un spirit marcat de competitivitate, pasiune, fair-play, dar și tradiție. Mă bucur să văd alături de noi, în organizarea acestui eveniment, cele mai importante instituții care gestionează sportul românesc: Ministerul Sportului și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, cărora le mulțumesc încă o dată și pe această cale. De asemenea, apreciez sprijinul constant primit din partea Federației Române de Rugby în activitatea noastră de dezvoltare a sportului nostru național, oina”, a spus Nicolae Dobre, Președintele Federației Române de Oină.

Accesul pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” București, bd. Mărăști nr. 18-20 va fi permis începând cu ora 09:00 în ziua evenimentului, duminică 2 octombrie 2022.

Mai multe informații o să aflați vineri, în emisiunea „În Comunitate”, de la ora 14:00, de la Nicu Dobre, președintele Federației Române de Oină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.