Licitații cu un final îndepărtat pentru investițiile Primăriei Capitalei?

Foto: Adriana Baciu

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, astăzi, lansarea licitației pentru reabilitarea a șaisprezece linii de tramvai, totalizând 50 de kilometri.

Deși procedura de achiziție publică a fost abia lansată, edilul susține că, peste doi ani, se va finaliza reabilitarea celor 50 de km de linie de tramvai.

După modernizarea liniilor, se va reduce numărul avariilor, tramvaiele vor putea circula cu viteză sporită, iar autobuzele vor putea utiliza linia de tramvai ca bandă unică, a mai susținut Nicușor Dan.

Investiția totală se va ridica la 500 de milioane de euro, dintre care 300 de milioane de euro vor proveni din POR, iar pentru restul, Primăria Capitalei va încerca să se împrumute, atât pe piața internă, cât și de la instituțiile financiare internaționale, a explicat primarul Capitalei.

Nicușor Dan a declarat că Municipalitatea va realiza investiții totalizând 1 miliard de euro pentru soluționarea celor două probleme principale ale Bucureștiului, transportul și termoficarea.

Astfel, celor 500 de milioane de euro ce ar urma să fie investiți în modernizarea celor 50 km de linie de tramvai, li se adaugă investițiile ce ar urma să se realizeze, tot cu fonduri europene, în reabilitarea a 210 km de rețea primară de termoficare și cele în achiziția de troleibuze.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.