Rusii parasesc Limanul

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski afirma ca drapelul tarii sale flutura deja in multe locuri din Donbas, unde Rusia a organizat referendumuri de anexare. Liderul de la Kiev spune ca Rusia a pus in scena o farsa in Donbas. “Au mers din casa în casa inarmati cu mitraliere, au împartit bucati de hartie si propagandistii faceau filme cu zonele ocupate. Iar acum drapelul ucrainean flutura acolo”. Zelenski sustine ca Ucraina isi va recupera toate teritoriile, inclusiv peninsula Crimeea anexata ilegal de Rusia in 2014.

Rusia si-a retras trupele din orasul Liman. Retragerea a avut loc pe fondul temerilor ca soldatii rusi vor fi incercuiti de trupele ucrainene. Orasul a fost folosit ca centru logistic de catre Rusia. Recastigarea orasului din regiunea Donetk, una dintre cele 4 regiuni ucrainene anexate vineri de Rusia are o importanta strategica semnificativa pentru Ucraina.

Mai multe explozii au fost semnalate in aceasta dimineata in orasul ucrainean Zaporijjia si in imprejurimi in timpul unei alerte de raid aerian.
Atacat a fost si Krivi Rih noaptea trecuta cu o drona kamikaze. Administratia militara a orasului din regiunea Dnipropetrovsk sustine ca atacul a vizat infrastructura civila a unui cartier central din oras.
Tot azi noapte s-au raportat mai multe explozii la Mikolaiv. In oras si in intreaga regiune a sunat alarma de raid aerian iar populatia a fost indemnata sa ramâna la adapost. Exploziile au fost semnalate în jurul orei 2. Inca nu exista informatii privind eventuale victime sau distrugeri.

Germania va livra Ucrainei primul din cele 4 sisteme avansate de aparare aeriana IRIS-T pentru a o ajuta sa respinga atacurile cu drone. Anuntul a fost facut de ministrul german al apararii, Christine Lambrecht in timpul unei vizite surprize la Odesa, port la Marea Neagra care a fost in ultimele zile tinta atacurilor ruse cu drone kamikaze de fabricatie iraniana.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.