Percheziții într-un dosar de înșelăciune!

Poliția Capitalei informează că au fost puse în aplicare două mandate de percheziție la domiciliul unor persoane, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune privind returul unor comenzi online. Persoanele vizate au fost conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat că, în perioada aprilie – august, două persoane ar fi efectuat comenzi online, de articole vestimentare, de pe site-ul unei societăți comerciale, ar fi achitat produsele, iar după primirea acestora, în baza cererii de retur, ar fi restituit în locul bunurilor comandate, articole vestimentare uzate, primind totodată contravaloarea acestora, achitată inițial. Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul cauzat este de 385.000 de lei.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (323 de acte materiale).

Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.