Cartierul Militari și chiar Sectoarele 1 și 2 ar putea primi căldură de la CET Vest?

O porțiune supraterană de 2 kilometri din rețeaua primară de termoficare a fost reparată, în zona Militari.
Au fost schimbate vanele și compensatorii și țevile au fost izolate termic.

Conductele – un kilometru tur și unul retur, se află chiar la ieșirea din CET Vest și vor asigura alimentarea directă cu energie termică a Cartierului Militari.

Timp de 20 de ani, aceste conducte nu au funcționat, deși fuseseră reabilitate în 1989, iar energia termică de la CET Vest ajungea în Militari după un ocol prin Drumul Taberei.

Această situație a generat probleme iarna trecută, când CET-ul privat Vest Energo, ce alimenta Militariul nu a funcționat, a explicat primarul general al Capitalei Nicușor Dan, aflat în vizită de lucru pe șantierul din Militari.

„E vorba de reabilitarea a doi kilometri de rețea de termoficare. Ea nu mai funcționează de 20 de ani. Alimentarea…, în spate avem CET Vest, CET-ul ELCEN-ului, CET-ul mare, reabilitat în anii ’90. Cu această conductă, se alimentează direct cartierul Militari.
Până acum, ca să ajungă căldura în Militari, ea făcea un ocol prin Drumul Taberei și se întorcea în Militari și o parte din cartierul Militari era și este, în continuare, alimentat de CET-ul privat Vest Energo.
După cum știți, iarna trecută, a fost o problemă cu Vest Energo, care n-a funcționat mai bine de o lună, și locuitorii au fost grav afectați. Acum, chiar în situația în care Vest Energo nu funcționează, prin această rețea, se poate asigura agent termic pentru cartierul Militari.
E o lucrare pe care a făcut-o Compania Energetica, Compania Municipală, a costat 700 de mii de lei”, a declarat Nicușor Dan.

Ciprian Ciucu vrea să plătească jumătate din banii pentru reabilitarea conductelor!

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune că nu înțelege de ce acest tronson, care iese din CET Vest și poate asigura alimentarea directă a Militariului, nu a fost reparat vreme de 20 de ani.

Edilul din Calea Plevnei a declarat că Sectorul 6 este gata să suporte jumătate din prețul modernizării acestor conducte, care urmează să fie trecute în subteran, anul viitor.

„Nu știm de ce, timp de 20 de ani, această conductă, reabilitată înainte de Revoluție, deci chiar în ’89 a fost reabilitată, de ce nimeni nu s-a gândit s-o repare?
Nu vorbim, aici, de o lucrare sau de o investiție semnificativă. Vorbim doar de repararea unei conducte. De aceea, nici suma nu este foarte, foarte mare. O lucrare relativ simplă, despre asta vorbim aici.
Împreună cu Primăria Generală, noi am decis că vom reabilita, în mod real această lucrare, pentru că aceasta o să mai țină undeva la 4-5 ani și trebuie să venim cu lucrări durabile.
Și am vorbit cu domnul primar general și am agreat ca Primăria Sectorului 6 să susțină jumătate din costul lucrării. Asta înseamnă că va fi îngropată. Acuma este, vedeți, la suprafață conducta. Ea va fi îngropată și va dura 30-40-50 de ani, cât este normal să dureze o lucrare bine făcută.
În acest moment, Energetica Servicii așteaptă ca, săptămâna viitoare, sperăm, să primească contractul pentru proiectare – eu speram să fi primit, până acum, dar să primească contractul pentru proiectare. Și, după care, la anul, noi punem bani din buget, pentru această lucrare, dacă este necesar, împreună cu Primăria Capitalei. Am trecut și un proiect prin hotărâre de Consiliu Local, ca să o facem la modul foarte, foarte serios.
Această conductă nu alimentează doar cartierul Militari, dar poate alimenta inclusiv zona Grozăvești, să se ducă către Sectorul 1 și, dacă se pompează și rețeaua ține, chiar către Sectorul 2.
(…) Dar, acum, avem backup. Ceea ce se va întâmpla cu CET-ul privat aici este o decizie pe care trebuie să o ia Termoenergetica. Suntem pregătiți ca să nu se mai repete situația de anul trecut (…)”, a declarat Ciprian Ciucu, prezent pe șantier alături de Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.