Palatul Parlamentului va fi iluminat în albastru pentru a marca Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

Palatul Parlamentului va fi iluminat, marţi, în albastru pentru a marca Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane.

„Anual, la 18 octombrie, este marcată Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane (…) în toate statele membre ale Uniunii Europene. Traficul de persoane este un fenomen raportat în toată lumea, inclusiv în Europa şi în ţara noastră, iar mii de persoane sunt exploatate în diferite forme, sexual sau prin muncă forţată. În acest sens, vă rugăm să ne sprijiniţi cu iluminarea Palatului Parlamentului în culoarea albastru, pentru marcarea Zilei Europene de luptă Împotriva Traficului de Persoane, în ziua de 18 octombrie, în intervalul orar 19.00 – 19.30, fiind conştienţi că iluminarea pe o perioadă mai lungă de timp ar contribui la creşterea consumului de energie electrică, iar în contextul crizei energetice nu ne dorim acest lucru”, se arată în memorandumul transmis luni de Comisia pentru tineret şi sport către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

Membrii Comisiei pentru tineret precizează că, din cauza numărului mare de victime şi a vulnerabilităţii din România, îşi doresc să tragă un semnal de alarmă şi să crească nivelul de conştientizare al populaţiei asupra problemei, „pentru a preveni acest tip de crimă organizată în ţara noastră”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.