Claudiu Crețu (Termoenergetica): „Rog asociațiile și cetățenii să aerisească bine instalațiile. Vom furniza cu precădere noaptea”!

Directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica București SA (CMTEB), Claudiu Crețu, anunță că, deoarece sunt îndeplinite condițiile legale, din această noapte, operatorul de termoficare va începe furnizarea agentului termic.

„Pot să vă anunț că au trecut cele trei nopți cu temperaturi în care media nocturnă a fost sub 10 grade. Ca urmare, condițiile sunt îndeplinite. Astăzi, echipele sunt în teren. Fac manevre tehnice pentru pornire furnizării cu agent termic”, a declarat Claudiu Crețu pentru București FM.

Încărcarea instalației cu agent termic trebuie, însă, făcută treptat, pentru a nu genera avarii majore.

„Vom face aceste manevre tehnice astfel încât să evităm apariția unor avarii majore. Cu alte cuvinte, vom începe progresiv. În cursul nopții, se va simți, poate nu în toate apartamentele, dar în Marea majoritate a apartamentelor din București se va simți agentul termic în calorifere”, promite șeful de la CMTEB.

Claudiu Crețu atrage atenția asupra necesității aerisiri instalațiilor de încălzire, atât în ceea ce privește coloanele blocului, cât și caloriferele din apartamente.

„Cu această ocazie, rog cetățenii și asociațiile de proprietari, reprezentanții asociațiilor de proprietari, să facă o aerisire corectă a instalațiilor, atât instalațiile blocului, cât și caloriferele din apartamente”, a mai spus Crețu pentru București FM.

Deoarece temperaturile diurne sunt suficient de ridicate, în prima perioadă CMTEB va furniza agent termic cu precădere în cursul nopții.

„În prima perioadă, vom alimenta, cu precădere, în cursul nopții. Pentru că vedem prognoza și vedem că, în timpul zilei, sunt aproape 20 de grade. Și, atunci, nu ar fi potrivit să avem calorifere calde cu 20 de grade temperatura afară. Dar, pe parcursul nopții, încercăm să ajungă agentul termic în toate caloriferele.
Fac mențiunea că sistemul este sensibil și echilibrarea hidraulică a sistemului va dura cel puțin o săptămână, până când vom reuși să încarcăm toate caloriferele”, a explicat directorul general al CMTEB.

Există, în acest moment, și câteva avarii majore în sistemul de termoficare, dar Claudiu Crețu speră că acestea vor fi remediate în cursul zilei de azi, astfel încât locuitorii din zonele respective să poată primi căldură la noapte.

„În acest moment, avem lucrări pe câteva zone. Avem o avarie majoră în Sectorul 5 și avem oprită zona Sebastian – Petre Ispirescu.
Totodată, încă o avarie, în zona Mihai Bravu spre Colentina. Sunt trecute toate în aplicația Termoalert.
Parte din avarii sperăm să le lichidăm astăzi, astfel încât diseară să poată beneficia de agent termic. Dar nu putem avea certitudinea, pentru că nu știm, de exemplu, la încărcarea sistemului, în cursul serii, dacă vom avea alte avarii”, a declarat Claudiu Crețu.

Asociațiile de proprietari care nu doresc să li se furnizeze agent termic pot închide vanele de la baza blocurilor respective.

„Asociațiile care nu doresc (… agent termic n.r.) au, la subsolul fiecărei scări sau la fiecare bloc, au posibilitatea de a ține vanele închise până la 1 noiembrie sau până când doresc ei.
Fac mențiunea că, în ultimii ani, am avut de multe ori această situație, în care anumite asociații nu au dorit agent termic decât de la 1 noiembrie, dat fiind că ajutoarele de încălzire se dau doar pe perioada noiembrie – martie”, a declarat directorul general al CMTEB, Claudiu Crețu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.