Prefectura Capitalei a lansat o campanie de plantat copaci

Foto: Instituția Prefectului Municipiului București

Prefectura Capitalei a lansat, marţi, o campanie de plantat copaci printr-o acţiune simbolică de sădire a unor cireşi japonezi pe esplanada din faţa Pieţei Presei Libere.

„Lansăm campania de plantare de arbori şi arbuşti (…) Capitala are nevoie de mai mult verde, dar ca să avem mai mult verde fiecare trebuie să facem câte ceva, astfel încât solicit tuturor autorităţilor locale, regiilor, societăţilor comerciale care deţin terenuri şi care se pretează la astfel de activităţi, şcolilor, cetăţenilor să facă un efort şi în toamna aceasta, în primăvara viitoare, să desfăşurăm ample campanii de plantare de arbori şi arbuşti, de înlocuire a acelor abori care sunt în declin biologic, mai ales pe marile artere, pe străzile principale ale Bucureştiului, pe terenurile virane”, a spus, marţi, Toni Greblă.

El a menţionat că sădirea de cireşi japonezi a fost făcută cu sponsorizare de la diverse ONG-uri şi asociaţii.

Potrivit Prefecturii Capitalei, campania „Plantează pentru Bucureşti” va continua cu noi acţiuni, în acord cu responsabilitatea autorităţilor publice locale privind creşterea suprafeţei de spaţiu verde.

În acest sens, în limita atribuţiilor, Prefectura Capitalei şi Direcţia Silvică vor colabora pentru intensificarea activităţilor de plantare de arbori şi arbuşti. Totodată, specialiştii Direcţiei Silvice vor acorda, la solicitare, sprijin tehnic şi vor pune la dispoziţie, celor interesaţi, prin intermediul Prefecturii Capitalei, puieţi din speciile brad, tuia, ienupăr, stejar roşu, tei şi arţar argintiu. Din pepinierele proprii Direcţia Silvică va asigura contra cost tuturor celor interesaţi puieţi de arbori şi arbuşti deja aclimatizaţi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.