LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! Rusia acuză Ucraina că pregătește un atac cu o ”bombă murdară”!

rfi.ro

Update 16:00: Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Finlanda, Suedia şi Bosnia şi Herţegovina au fost invitate să participe la reuniunea miniştrilor de Externe din ţările NATO care va avea loc, pe 29 şi 30 noiembrie, la Bucureşti, potrivit unor surse oficiale.

……………………………………………………………………………………………………..

Update 15:30: Rusia nu vede „nicio speranţă” ca relaţiile sale cu Regatul Unit să se amelioreze după numirea lui Rishi Sunak în funcţia de prim-ministru britanic, a declarat Kremlinul, informează Reuters şi AFP.

………………………………………………………………………………………………………

Update 15:00: Liderul autoritar al republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a criticat marţi răspunsul ”slab” al autorităţilor de la Moscova la ceea ce el a numit atacuri ucrainene asupra teritoriului rus, transmite EFE.

……………………………………………………………………………………………………..

Update 14:00: Reconstrucţia Ucrainei ”trebuie să înceapă acum”, a declarat marţi cancelarul federal german Olaf Scholz, în deschiderea conferinţei internaţionale consacrate acestui subiect, în timpul căreia preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat la rândul său la acoperirea deficitului bugetar al ţării sale pentru 2023, informează AFP.

……………………………………………………………………………………………………….

Update 13:00: Preşedintele rus Vladimir Putin prezidează marţi reuniunea consiliului coordonator creat chiar de el săptămâna trecută şi la care vor fi abordate nevoile armatei ruse în plină campanie militară în Ucraina, care a intrat în cea de-a noua lună, transmite EFE.

Liderul de la Kremlin a semnat decretul privind crearea noului consiliu coordonator la 21 octombrie.

………………………………………………………………………………………………………..

Update 12:00: Experţi internaţionali au fost invitaţi marţi la Berlin pentru a discuta despre reconstrucţia postbelică a Ucrainei, în cadrul unei conferinţe organizate de Comisia Europeană şi de Germania, care în prezent prezidează Grupul celor şapte naţiuni puternic industrializate (G7), informează dpa.

…………………………………………………………………………………………………………

Update 11:00: Rusia eşuează la scară mare în invazia sa asupra Ucrainei, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la opt luni de la declanşarea războiului, pe 24 februarie, informează marţi dpa.

„Ucraina distruge aşa-zisa a doua cea mai puternică armată din lume”, a afirmat Zelenski în mesajul său video zilnic, luni seara.

…………………………………………………………………………………………………….

Update 10:00: Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a sosit marţi la Kiev, a anunţat purtătoarea sa de cuvânt, confirmând vizita surpriză a lui Steinmeier în Ucraina, informează AFP.

………………………………………………………………………………………………………..

Rusia a cerut Consiliului de Securitate al ONU să examineze subiectul despre atacul cu ”bomba murdară” pe care l-ar pregăti Ucraina. În contextul înaintării forțelor ucrainene în provincia Herson, ocupată de Rusia, oficialii ruși le-au semnalat omologilor occidentali că Moscova suspectează Ucraina că plănuiește să folosească o așa-numită „bombă murdară” încărcată cu material nuclear.

”Vom considera folosirea „bombei murdare” de către regimul de la Kiev drept un act de terorism nuclear […] Îndemnăm țările occidentale să-și exercite influența asupra regimului de la Kiev pentru a abandona planurile sale periculoase, care amenință pacea și securitatea internațională. Lansăm un apel către secretarul general al Națiunilor Unite să facă tot ce îi stă în putere pentru a preveni producerea acestei crime odioase”, a scris ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, într-o scrisoare adresată Consiliului de Securitate.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a răspuns acuzând Rusia că plănuiește ea însăși un astfel de atac pentru a da vina pe Ucraina. De asemenea, țările occidentale au respins acuzaţiile Rusiei drept pretext pentru intensificarea războiului.

Problema ar urma să fie abordată, astăzi, în cadrul unei ședințe cu ușile închise.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.