Rafila: Încercăm să găsim un mod de calcul al preţului care să nu descurajeze prezenţa pe piaţă a medicamentelor generice

Un grup de lucru guvernamental se preocupă de găsirea unui mod de calcul al preţului care să nu descurajeze prezenţa pe piaţă a medicamentelor generice, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Trebuie să ne gândim pe de o parte la accesul oamenilor la medicamente, în special la medicamentele generice, pentru că în România se produc medicamente generice în acest moment”, a arătat ministrul.

El a explicat că aceste generice reprezintă mai mult de 75%, din punct de vedere al cantităţii, din piaţa medicamentelor.

Rafila s-a referit la una dintre deciziile care pot fi luate rapid.

„De multe ori, molecula de referinţă este a unui produs care, de exemplu, a dispărut, nu se mai găseşte pe piaţă. Această situaţie o vom reglementa rapid şi moleculele care nu se mai găsesc pe piaţă, un anumit produs, evident nu mai trebuie să constituie o referinţă, pentru că o referinţă are un sens atunci când ea se găseşte pe piaţă  Nu putem să facem referinţă la ceva care nu există şi care produce practic pierderi economice altor agenţi”, a spus ministrul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.