Începe Festivalul Național de Teatru!

Sursa foto: www.fnt.ro

Cea de-a XXXII-a ediție a Festivalului Național de Teatru începe sâmbătă, 5 noiembrie 2022.

Tema din acest an este  „Granițe fragile. Istorii fluide”.

Echipa curatorială este formată din trei critici de teatru: Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari și ne propune:  „Reflecții asupra prezentului – oglindiri performative”.

Selecția a fost realizată din peste 100 de spectacole montate în stagiunea trecută, 2021-2022, produse de teatre de stat și independente, din București și din țară.

Deschiderea oficială a FNT 2022 va avea la ora 16:00, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București, cu vernisajul expoziției „Caramitru – Dincolo de scenă”, ce cuprinde o serie de fotografii inedite, realizate de Florin Ghioca, și lansarea cărții lui George Banu, „Ion Caramitru…la plecare”.

„câine cu om, câine fără om”, spectacolul creat de Radu Afrim, cu trupa Teatrului Național din Craiova, se va juca, de la ora 18:00, la Sala Studio a TNB.

Tot în prima zi, vor putea fi văzute două dintre producțiile internaționale invitate: ”Millennial History”,  dramaturgia și regia: Catinca Drăgănescu – Resonate Productions (Olanda), prezentat pe scena Teatrului Excelsior, și ”Waste!”, în regia Gianinei Cărbunariu, produs de Schauspiel Stuttgart (Germania), găzduit de Teatrul Bulandra, la Sala „Toma Caragiu”.

Programul complet al spectacolelor îl găsiți pe www. fnt.ro.

FNT 32 se va încheia duminică, pe 13 noiembrie/

Citiți mai multe despre conceptul și structura acestei ediții pe:https://www.bucurestifm.ro/2022/09/21/festivalul-national-de-teatru-revine-pe-scenele-bucurestene-in-luna-noiembrie/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.