Parmezanul este cel mai căutat cașcaval din lume

O mică bucată face mâncarea delicioasă.
Sunt însă și câteva curiozități legate de această brânză.

Toate brânzeturile Parmigiano Reggiano sunt brânzeturi parmezan, dar nu și invers.
Dacă brânza se numește Parmigiano Reggiano, ea trebuie neapărat să provină din regiunile italiene Parma, Modena, Mantua sau Bologna.

Această brânză trebuie să fie creată în anumite regiuni din Italia. În plus, vacile care produc laptele trebuie să mănânce doar furaje cultivate la nivel local.

După ce brânza este modelată, este marcată cu un cod, astfel încât să se poată urmări originea ei.

Parmezanul trebuie să fie maturat timp de minimum 12 luni.

Parmezanul vechi de 12 luni este mai moale, mai cremos și perfect pentru gustări.

Legenda spune că Parmigiano Reggiano a fost creat pentru prima dată în Reggio-Emilia, o provincie din regiunea italiană Emilia-Romagna, în urma cu 700 de ani.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.