VIDEO: Intelligence economic

Cum anume îți construiești business-ul, ca să fie competitiv nu numai pe piața internă, ci și pe cea internațională? Ce instrumente și informații te pot ajuta să iei deciziile corecte, să te poziționezi așa cum este logic și profitabil pentru tine?

Cum poți duce afacerea ta cât mai departe, într-o formă educată?

Tuturor acestor întrebări le oferă răspunsuri și explicațiile necesare experții cursului postuniversitar Competitive Intelligence International de la ASE. Singurul program postuniversitar de intelligence economic internațional din România, coordonat de Cătălin Buciumeanu, se adresează factorilor de decizie din firme și start-up-uri, oferind instrumentele de analiză necesare. Printre acestea: analiză comportamentală, de recunoaștere a unor caracteristici faciale care ajută în procesul de negociere, în relaționarea cu alți competitori, analiză de discurs, gândire critică.

Enorma cantitate de date din piață, de la ora actuală, se interpretează, se transformă în informații, care analizate într-o anumită manieră duc la cunoștințe, la cunoaștere. Acesta este ciclul de intelligence, bazat pe nevoia de a ști.

Dacă ne imaginăm lumea ca pe o tablă de șah, trebuie să știm cum ne poziționăm, fiecare, ca să știm ce mutări este indicat să facem; să știm dacă suntem pion, nebun sau rege…Dacă ne dorim un alt rol pe tablă, trebuie să știm cum să acționăm, cu cine să ne aliem. Acestea ar fi elementele de geopolitică, diplomație economică și intelligence pe care le include cursul.

Educația este elementul esențial care pune lumea în mișcare, face afacerile să înflorească; nu poți conduce un business după ureche și inspirație! Dacă vrei ca afacerea ta să reziste și să depășească granițele cartierului tău.

Mai multe detalii la Întâlniri capitale, în interviul Ioanei Brușten cu fondatorul Centrului de Strategii Avansate, Cătălin Buciumeanu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.