Nicușor Dan: Suntem pe la 150 din 1000 km rețea primară de termoficare reabilitată

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a afirmat, ăstazi, că au fost sau urmează a fi reabilitați în total circa 150 de kilometri dintre cei 1000 ai rețelei primare de termoficare.

Reporter: Domnule primar, cu toate aceste realizări, câți kilometri mai avem în total de reabilitat, de rețea primară, să spunem?
Nicușor Dan:Păi suntem pe la 150 din 1000… Deci, acum, pe cei 63, care sunt finanțați din buget local suntem undeva la 25. Urmează cei 210 km din fonduri europene. Mai avem încă 20 km pentru care există studiu de fezabilitate, există achiziția în curs și există fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Cam pe aici suntem”, a răspuns Nicușor Dan unei întrebări a București FM.

În context, trebuie menționat faptul că edilul șef „spera”, pe parcursul acestei veri, să reabiliteze 35 km de rețea primară de termoficare, până la sfârșitul anului.

„Da, aș zice că suntem undeva la 12 – 15 km și că realist, pentru 2022, este 30 – 35 (… de km n.r.)”, afirma Nicușor Dan, în luna iunie a acestui an.

În aceste condiții, în urma unui calcul simplu, reiese că, după 1989, au fost reabilitați în medie 4,68 km de rețea primară de termoficare pe an. Ceea ce înseamnă că mai avem de așteptat 213 ani până la reabilitarea integrală a celor 1000 km ai rețelei primare de termoficare.

Declarațiile edilului șef al Capitalei au survenit cu prilejul vizitei de lucru pe unul dintre șantierele de reabilitare a sistemului de termoficare, cel de pe Iancu de Hunedoara.

Aici, a fost finalizată reabilitarea unui tronson de 1200 de metri de rețea primară de termoficare. După finalizarea probelor de presiune și punerea în funcțiune a acestui tronson, Cartierul Aviației va putea fi alimentat cu agent termic de la CET Grozavești, în loc de CET Sud, așa cum s-a întâmplat pe durata lucrărilor.
Acest lucru se va resimți printr-o creștere a parametrilor agentului termic, a susținut Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.