Cine lucrează la rețeaua de termoficare de pe Ion Mihalache? 

Încă din luna iunie, primarul general Nicușor Dan a întreprins o serie de vizite de lucru pe șantiere de termoficare.

La aceste vizite de lucru ale primului edil al Capitalei, a fost invitată și presa și, de fiecare dată, Nicușor Dan a prezentat informații despre realizările în ceea ce privește modernizarea rețelei primare de termoficare.
Era vorba despre cei 63 de kilometri finanțați de la bugetul local.

Astfel, pe 8 septembrie, spre exemplu, edilul șef prezenta o situație conform căreia, pe șantierul din Ferentari ar fi fost înlocuiți 9 km, pe cel din Berceni, 2 km, pe cel din Pantelimon, 1 km.
Un al patrulea „mare” șantier ar fi fost deja deschis în zona Bulevardului Ion Mihalache, potrivit lui Nicușor Dan.

„Avem patru șantiere deschise mari (…) Și cel din zona Mihalache – Amzei suntem la câteva sute de metri.
În plus de asta, Compania Termoenergetica, prin forțe proprii, și prin forțe proprii și subcontractând, a reabilitat bucăți scurte, de 8 km, până în momentul ăsta”, declara Nicușor Dan, la începutul toamnei.

La o întrebare directă a București FM cu privire la șantierul de pe Bulevardul Ion Mihalache, primul edil al Capitalei răspundea, pe 8 septembrie, că ar fi fost deja executați 400 de metri, în această zonă.

Reporter: Ne-ați spus, spre exemplu, începând din luna iunie, că se desfășoară o lucrare în Piața Romană – Ion Mihalache. A început, că n-am găsit-o?
Nicușor Dan:Conform raportărilor din teren, au făcut 400 de metri, anul ăsta.
Reporter: Nu i-am găsit.
Nicușor Dan: Din momentul în care au început, … Am solicitat cifrele de la ei și astea au fost, 400 de metri.

În ultima perioadă, blocurile de pe Ion Mihalache rămân tot mai des fără apă caldă și căldură. Echipele de le Termoenergetica intervin la avariile care se țin lanț. Dar, de-abia reușesc să remedieze o avarie și să repună instalația în presiune, astfel încât oamenii să primească apă caldă și căldură, că instalația veche plesnește în altă parte.
De ieri, furnizarea agentului termic a fost întreruptă, din nou. Iar singurele echipe care lucrează – în zona intersecției cu Bulevardul Alexandru Averescu și în cea a intersecției cu Calea Griviței, sunt cele ale Termoenergetica (CMTEB).
După diametrul țevilor din polipropilena prezente la locul lucrărilor, muncitorii de la CMTEB intervin pentru schimbarea unor racorduri, țevi mai subțiri care fac legătura între rețeaua primară, magistrala de termoficare și blocurile pe care le alimentează.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.