A început eliberarea trotuarelor! Așteptăm îndesirea controalelor!

De ieri, Primăria Capitalei a început montarea de stâlpișori pe Bd Carol – între Universitate și Calea Moșilor.

Astfel va fi protejat traficul pietonal prin oprirea accesului mașinilor pe trotuar, ne anunță pe pagina sa de socializare viceprimarul general al Capitalei, Stelian Bujduveanu.

În același timp au fost create și noi locuri de parcare în zonă, pe străzile: Colței (20 locuri), Piața C.A.Rosetti (12 locuri), Hristo Botev (36 locuri parcare).

Zilnic, echipaje ale Poliției Locale sunt în teren cu misiunea de a sancționa șoferii care parchează neregulamentar – pe trotuare sau care blochează circulația rutieră.

Totul ar fi în regulă dacă, pe strada Colței, la umbra plăcii cu tarifele de parcare, chiar pe trecerea de pietoni nu ar fi parcată o mașină.
Alte mașini sunt parcate la două rânduri, astfel încât aproape blochează carosabilul.

Desigur, intenția celor care au marcat locurile de parcare și a Comisiei de Circulație, care le-a aprobat, în prealabil, nu a fost aceasta.

Dar așa stau lucrurile pe teren și nu am găsit niciun echipaj al Poliției Locale care să schițeze măcar o încercare cât de timidă de a restabili legalitatea.

Pericolul este foarte mare pentru pietonii care vor să traverseze. Ei nu se pot asigura din partea dreaptă, iar șoferii nu îi pot vedea. Așa că apar, pur și simplu, din senin pe trecerea de pietoni, în fața mașinilor.

În paralel, echipe de lucru ale companiei Parking București au creat noi locuri de parcare. Pe Strada Ion Ghica, pe tronsonul dintre I.C. Brătianu și Strada Doamnei, 10 locuri, normale și 2 pentru persoane cu handicap.

Pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, pe tronsonul cuprins între Șos. Nicolae Titulescu și Str. Constantin Disescu, au fost create 50 locuri normale, 9 pentru persoanele cu handicap și 2 pentru moto.

Pe Strada Tipografilor, pe porțiunea dintre Str. Menuetului și Sos. București-Ploiești, au fost amenajate 46 locuri normale și 2 pentru persoane cu handicap.

Pe Esplanada Gării Băneasa , în alveola dinspre Strada Tipografilor, au fost marcate 60 de locuri de parcare normale și 2 pentru persoane cu dizabilități.

Pe Intrarea Rigas, pe porțiunea cuprinsă între Str. Ion Brezoianu și Parcul Cișmigiu, au fost marcate 30 locuri normale și 2 pentru persoanele cu handicap.

Pe Strada Bibescu Vodă – pe tronsonul dintre Splaiul Independenței și Bd. Dimitrie Cantemir, au fost create 52 locuri normale și 3 pentru persoanele cu handicap.

Pe Strada Oțetari – între Str. Batiștei și Str. Italiană, au fost marcate
15 locuri normale și 1 pentru persoane cu dizabilități.

Pe Strada Sf. Constantin, între Str. Pompiliu Eliade și Calea Plevnei, au fost marcate 46 locuri normale și 2 pentru persoane cu dizabilități.

„În Comisia Tehnică de Circulație a Municipiului București sunt avizate săptămânal noi locuri de parcare. Numai de la începutul lunii am avizat alte 871 de noi locuri de parcare în zona centrală”, mai anunță Stelian Bujduveanu pe pagina sa de socializare.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.