Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Clint Eastwood, Quentin Tarantino, Hans Zimmer se reunesc în filmul biografic documentar Ennio – o producție de anul trecut, regizată de Giuseppe Tornatore. Îi mai vedem pe actorii Oliver Stone si Barry Levinson.

Un mare regizor realizează un documentar tribut despre, poate, cel mai mare compozitor de muzică de film din istorie.

În cinci ani de filmări, Giuseppe Tornatore a călătorit peste tot în lume pentru a vorbi cu peste șaptezeci de regizori și muzicieni despre viața și opera lui Ennio Morricone, de la Wong Kar-wai, Bernardo Bertolucci, Quentin Tarantino, Clint Eastwood, John Williams, Hans Zimmer până la Bruce Springsteen.

Aceste interviuri sunt intercalate cu fragmente din viața privată a lui Morricone, înregistrări din aclamatele turnee mondiale ale artistului, clipuri din filmele clasice marcate de acesta și imagini de arhivă nemaivăzute până acum, adunate de-a lungul unei cariere care a cuprins peste 70 de ani.

The Menu” (Meniul) este o comedie horror cu Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy si Nicholas Hoult, în regia lui Mark Mylod.

Tyler și Margot călătoresc spre o insulă îndepărtată pentru a lua masa într-un restaurant exclusivist. Bucătarul șef Slowik își așteaptă clienții cu un meniu generos, dar și cu surprize terifiante.

Și pentru că mai avem puțin până la Crăciun, trebuie să intrăm în atmosfera celei mai frumoase sărbători din an. Teddy’s Christmas” (Crăciunul ursulețului Teddy) este o comedie pentru familie, cu Jan Gunnar Røise, Nader Khademi, Mariann Hole, Marianne Krogness si Kai Remlov.

Liniștea sărbătorilor de iarnă s-a așternul peste orășel, dar târgul de Crăciun este foarte animat. Tânăra Mariann vede un ursuleț la târgul de Crăciun. Și-l dorește orice-ar fi, însă el ar vrea să ajungă la o familie bogată.

Din nou, în cinematografe, avem un documentar despre viața unei personalități impresionante: ”Pissaro – Părintele Impresionismului”. Pelicula este regizată de David Bickerstaff.

Fără Camille Pissarro, nu există curent impresionist. Este cunoscut, pe drept, ca Părinte al Impresionismului.

Pissarro a urmat o cale dramatică și, de-a lungul anilor, a scris multe scrisori familiei sale. Prin intermediul lor, acest film captivant dezvăluie viața și opera lui Pissarro.

Născut în Indiile de Vest, Pissarro și-a găsit pasiunea pentru pictură, tîn tinerețe, pe când era la Paris. Până la vârsta de 43 de ani adunase un grup de artiști entuziaști într-o nouă mișcare. Prima lor expoziție a fost disprețuită de critici, dar grupul căpătase un nou nume: impresioniştii.

În următorii 40 de ani, Pissarro a fost forța din spatele a ceea ce, azi, a devenit mișcarea artistică preferată a lumii.

Muzeul Ashmolean are o lungă tradiție, fiind primul muzeu public din Marea Britanie care găzduiește o colecție bogată, inclusiv remarcabilele opere ale lui Pissarro.

Cu acces exclusiv la cea mai extinsă operă a unui pictor impresionist, filmul explorează și evidențiază biografia captivantă și operele unui artist incredibil.

Acestea sunt premierele din cinematografe. Ai ce vedea, de ascultat e bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.