Cum putem reduce tensiunea arterială?
Articol de bucurestifm, 22 noiembrie 2022, 10:52
În urmă cu aproximativ 20 de ani, medicii credeau că, odată cu înaintarea în vârstă, creșterea tensiunii arteriale este un fenomen normal. Părerea specialiștilor de astăzi este cu totul alta.
Din ce în ce mai mulți tineri au început să se plângă de hipertensiune arterială. Drept urmare, de la primele semne de hipertensiune arterială este necesar să se ia măsuri. Stilul de viață în astfel de situații nu este mai puțin important ca administrarea medicamentelor.
1. Alimentația sănătoasă.
În primul rând, trebuie să faceți modificări în dieta obișnuită. Este necesar să se reducă consumul de sare și grăsimi animale, să se înlocuiască pâinea albă cu cea din cereale integrale și să se consume mai multe legume și fructe, precum și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.
Alimentele bogate în potasiu și magneziu sunt deosebit de benefice. Potasiul este conținut în banane, portocale, cartofi, iar sursele principale de magneziu sunt legumele verzi, cerealele integrale, nucile și fasolea.
2. Reduceți cantitatea de sare.
În primul rând, nutriționiștii le recomandă să nu consume semipreparate și cârnați, care conțin prea multă sare și potenâiatori de aromă, care sunt nocivi.
3. Ceaiurile și anumite ierburi
Acționează aproape ca medicamente, scăzând semnificativ tensiunea arterială. De exemplu, ceaiul de hibiscus conține substanțe vasodilatatoare. Acest ceai vă poate înlocui cafeaua de dimineață.
4. Mișcarea, alergarea, mersul pe jos, înotul, dansul
Activitatea fizică moderată ajută la antrenarea inimii și a vaselor de sânge și reduc tensiunea arterială. Pentru a obține efectul maxim, distribuiți uniform sarcinile: 20 de minute pe zi sunt suficiente. Cu toate acestea, înainte de a începe exercițiile fizice, trebuie să consultați un medic. Un fapt absolut uimitor: ținerea unei mingi de tenis în mână timp de zece minute poate scădea tensiunea arterială. În timpul acestui exercițiu, punctele din palme sunt masate.
5. Planificați-vă timpul de relaxare.
Din cauza stresului și oboselii cronice, nivelul hormonilor de stres crește, la fel și nivelul din sânge. Zece minute de meditație pe zi pot face diferența – încercați diferite tehnici pentru a găsi cea care funcționează. Scăpați de sursele negative de stres constant din viața dvs., fie că este vorba de un program de lucru încărcat, ambuteiaje sau treburi casnice. Ar trebui să vă gândiți cum puteți schimba situația sau chiar să solicitați ajutorul unui psiholog.