Soc la Cupa Mondiala Qatar 2022 – Argentina pierde meciul de debut!

Cu Lionel Messi la ultimul turneu final mondial si cu un lot ce valoreaza peste trei sferturi de miliard de dolari, Argentina a oferit o lectie de „asa nu” impotriva unei extrem de energice selectionate a Arabiei Saudite.

In prima repria parea ca scenariul cel mai probabil, anume o victorie facila pentru pume, se va indeplini usor, dat fiind faptul ca argentinienii au dominat clar ostilitatile si au deschis scorul prin Messi, care a transformat inca din minutul 10 un penalty primit usor.

Dealtfel jocul a curs liniar, cu Argentina insirand ocaziile si chiar si un gol marcat de Martinez, anulat pe motiv de ofside in minutul 29.
Cu posesie de 63%, 5 la 0 la ocazii de gol si peste dublul paselor reusite pana in minutul 45, parea ca meciul va fi unul facil…

Insa nu a fost deloc asa…
Sufiecienta, lipsa de concentrare, greselile de baza si o aparare cu accente de amatorism au creat premizele pentru un adevarat dezastru pentru argentinieni.
Si asta pentru ca sauditii, energici, luptatori si mai ales dornici sa arate a altceva decat a sparring-partner, au iesit la joc si, surprinzator, au creat in decurs de doar 5 minute, doua faze ofensive superbe in urma carora Al Shehri (min 48) si Al Dawsari (min 53) au intors rezultatul.
Faze superbe, goluri frumoase, absolut meritate.

Au urmat apoi cele 40 de minute regulamentare ramase plus inca 8 suplimentare de forcing argentinian, cu o desfasurare a jocului in mare parte intr-o singura directie…spre poarta sauditilor.
Degeaba!
Cu o aparare supranumerica, cu un portar si o linie de fundasdi care au reusit meciul vietii si cu mult noroc, meciul s-a incheiat cu un scor absolut socant pentru o planeta intreaga.

Dar meritat!

P.S. In 1994 o alta nationala reusea deasemenea o victorie neasteptata in fata Argentinei, la un gol diferenta dupa o revenire fantastica.
La fel, erau energici, luptatori si mai ales dornici sa arate a altceva decat a sparring-partner.
In 1994 Romania invingea la fel Argentina…

Felicitari invingatorilor!

Autor: Bogdan Brastila

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.