Adrian Streinu-Cercel: Revoluţie în studiile clinice

Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a afirmat că nu mai există întârzieri în avizarea studiilor clinice la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDM), după ce s-a stabilit un termen de 30 de zile pentru soluţionarea unei solicitări.

În opinia sa, cercetarea în medicină poate fi stimulată prin crearea unui fond, dar şi prin acordarea de ajutor universităţilor care au centre de cercetare pentru a achiziţiona echipamente.

„Puteam să creăm un fond pentru aşa ceva. În al doilea rând, trebuie să luăm legătura cu universităţile. La nivelul universităţilor sunt centre de cercetare şi acolo cred că am putea să stimulăm ceva mai mult acest lucru chiar încercând să le creăm o serie de facilităţi din punct de vedere al achiziţionării unor echipamente de care au nevoie. O cercetare fără echipamente, în momentul de faţă, nu se prea poate face. În al treilea rând, ar trebui să ne uităm cu atenţie la tânăra generaţie care are idei din ce în ce mai interesante care pot fi puse în practică uneori cu minime investiţii”, a spus Streinu Cercel.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.