Qatar 2022: Franta invinge si se califica, Messi readuce Argentina in lumea buna a fotbalului

Cu gandul la Franta si mai ales la Argentina lui Messi, ziua a fost deschisa la Cupa Mondiala din Qatar de catre Tunisia si Autralia, doua echipe slabe care si-au atins limitele astazi.
Intr-un meci de 3 puncte, echipa mai buna, care a jucat ceva mai mult fotbal, anume Tunisia, a incercat, a vrut, dar n-a reusit, in vreme ce Australia, o echipa de nivel aproape amator, a reusit sa inscrie in minutul 23 prin Duke si apoi a rezistat cu succes pana la final si si-a adjudecat cele 3 puncte.
Tunisia ramane cu sanse doar teoretice la calificare, in vreme ce Australia se pregateste de meciul direct cu Danemarca pentru calificarea de pe locul doi al grupei.

Cu Lewandowski pe post de pasator si marcator, Polonia a trecut de Arabia Saudita, surpriza placuta a acestui turneu final.
Dupa ce Zielinski a deschis scorul din pasa vedetei Lewandowski in minutul 39 a avut loc momentul de cotitura al meciului, Al Dawsari ratand un penalty in prelungirile primei reprize.
Dat fiind faptul ca sauditii au controlat macar tactic meciul (64% posesie, 16 la 8 ocazii periculoase, 9 la 3 suturi spre poarta), daca nu ratau penalty-ul probabil ca ar fi fortat victoria.
Asa insa, pragmatici, polonezii s-au desprins pe tabela pe final de meci prin Lewandowski (min 82) si au complicat serios situatia in clasamentul grupei.

Franta continua sa domine fotbalul mondial atunci cand ne uitam spre calitatea jocului, la consistenta pe parcursul unei competitii si asta s-a vazut astazi, cu Mbappe stralucitor cu adevarat in fata unei echipe a Danemarcei ce a parut sa se trezeasca dupa jocul plictisitor din prima etapa.
Cu linii ofensive efervescente, reprezentantii Hexagonului si-au creat nu mai putin de 21 de ocazii si au tras 8 suturi spre poarta dintre care 6 cadrate.
Mbappe a deschis scorul in minutul 61 din pasa lui Hernandez, Christensen a egalat in minutul 68 pentru ca acelasi Mbappe sa aduca cele 3 puncte si sa califice Franta mai departe prin reusita din minutul 86.

Cea de-a patra confruntare a zilei, „meciul-vedeta” al zilei din pricina riscului la care era supusa Australia, a fost cel dintre pumele conduse de Messi si Mexic.
Argentina a condus meciul si s-a salvat, deocamdata, Messi fiind omul-orchestra cu gol in minutul 64 si pasa de gol pentru Fernandez in finalul meciului, in minutul 87.
Pentru Argentina a trecut primul pericol insa ramane ultima confruntare, cea cu Polonia, pe care sud-americanii trebuie sa o castige!

Rezumatul zilei:
Tunisia – Australia 0-1
Polonia – Australia 2-0
Franta – Danemarca 2-1
Argentina – Mexic 2-0

Clasament Grupa C
1. Polonia 4 puncte 2:0 golaveraj
2. Argentina 3 puncte 3:2 golaveraj
3. Arabia Saudita 3 puncte 2:3 golaveraj
4. Mexic 1 puncte 0:2 golaveraj

Clasament Grupa D
1. Franta 6 puncte 6:2 golaveraj
2. Australia 3 puncte 2:4 golaveraj
3. Danemarca 1 punct 1:2 golaveraj
4. Tunisia 1 punct 0:1 golaveraj

Autor: Bogdan Bratila

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.