Qatar 2022: In sfarsit am avut o zi spectaculoasa cu multe goluri si spectacol fotbalistic de cea mai buna calitate!

Asteptand meciurile Braziliei si Portugaliei, ziua a fost deschisa la Cupa Mondiala din Qatar de catre Camerun si Serbia, doua echipe care au oferit un spectacol neinchipuit dupa prestatiile din prima etapa.
Intr-un meci cu adevarat si nebun si spectaculos, s-au marcat 6 goluri, au fost rasturnari de situatie, a fost un joc cu adevarat complet.
Astfel, Camerun a deschis scorul prin Castelletto (min 29) insa sarbii au revenit si au ajuns sa conduca la pauza cu 2 la 1 prin golurile lui Pavlovic (min 45+1) si Milinkovic-Savic (min 45+3).
Tot Serbia a condus jocul si a mai punctat inca o data dupa reluarea jocului prin Mitrovic (min 53) iar jocul parea castigat.
Camerunezii au dovedit insa tarie de caracter si au reusit, pe fondul unei serii de ratari incredibile a sarbilor, sa egaleze prin Aboubakar (min 63) si Choupo-Moting (min 66).
Scor final, 3 la 3, iar cele doua echipe raman pe ultimele doua pozitii ale grupei G.

Coreea de Sud si Ghana au continuat ziua plina de goluri cu alt meci nebun.
Intr-un joc dominat tactic si statistic de coreeni, ganezii au deschis scorul prin Salisu (min 24) si au majorat diferenta pe tabela prin Kudus (min 34).
Dupa pauza asiaticii au revenit si au reusit egalarea prin dubla reusita de Cho Gue-Sung (min 58 si 61) insa nu a fost de ajuns, pentru ca in minutul 68 Kudus a punctat decisiv si a adus toate punctele Ghanei!

Brazilia si-a respectat blazonul si in partida de astazi, aratand acelasi joc-spectacol care nu doar place spectatorilor ci si aduce puncte.
Selectionata cariocas a reusit sa invinga astazi o echipa a Elvetiei care a aratat un joc solid, desi vedeta Neymar a lipsit, fiind accidentat.
Dupa un gol marcat de Vinicius Jr si anulat de VAR in minutul 64 pentru offside, brazilienii au punctat decisiv prin Casemiro in minutul 83 si s-au calificat in faza urmatoare a competitiei!

Ultima confruntare a zilei a opus Portugalia lui Cristiano Ronaldo Uruguayului condus de Luis Suarez intr-un meci de totul sau nimic pentru sudamericani.
Dupa cum era de asteptat, portughezii s-au impus, Bruno Fernandez reusind o dubla in minutele 54 si 90+3 din penalty.
uruguayenii raman cu cele 3 ocazii monumentale, printre care si un sut in bara, care le-ar fi putut aduce macar un punct.
Portugalia se califica dupa aceasta victorie in vreme ce Uruguay pastreaza doar sanse teoretice de calificare.

Rezumatul zilei:
Camerun – Serbia 3-3
Coreea de Sud – Ghana 2-3
Brazilia – Elvetia 1-0
Portugalia – Uruguay 2-0

Clasament Grupa G
1. Brazilia 6 puncte 3:0 golaveraj
2. Elvetia 3 puncte 1:1 golaveraj
3. Camerun 1 punct 3:4 golaveraj
4. Serbia 1 punct 3:5 golaveraj

Clasament Grupa H
1. Portugalia 6 puncte 5:2 golaveraj
2. Ghana 3 puncte 5:5 golaveraj
3. Coreea de Sud 1 punct 2:3 golaveraj
4. Uruguay 1 punct 0:2 golaveraj

Autor: Bogdan Bratila

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.