Qatar2022: Se anunta o zi tensionata, cu Iran – SUA cap de afis

Odata cu ultima etapa a fazei grupelor, ultimele doua meciuri din fiecare grupa de la Cupa Mondiala Qatar 2022 se desfasoara simultan, incepand cu orele 17:00 respectiv 21:00 in fiecare zi.

Astfel ziua este deschisa de meciurile grupei A.
Ecuador si Senegal se intalnesc de la ora 17:00 intr-un meci in care ambele echipe au sansa sa obtina calificarea in faza urmatoare a competitiei.
Meciul este unul de 1X2, Ecuadorul reusind surpriza etapa trecuta atunci cand a remizat cu Olanda, dupa victoria din fata Qatarului din prima etapa.
Senegal pe de alta parte a pierdut pe final intalnirea cu Olanda si a inregistrat, deasemenea o victorie impotriva gazdelor acestui mondial.
Vom asista probabil la un joc deschis oricarui rezultat pana la ultimul fluier, cu un usor avantaj teoretic pentru nationala mai matura si mai inchegata, cea a Ecuadorului.

Tot de la ora 17:00 Olanda, liderul care nu a jucat deloc convingator pana acum, intalneste Qatarul, echipa care a jucat cel mai slab fotbal de la acest mondial pana in acest moment.
In teorie ar trebui sa fie un joc cu o singura directie, diferenta de valoare dintre cele doua echipe fiind una semnificativa.
Desi Olanda ar obtine calificarea si in cazul unui rezultat de egalitate, probabil ca elevii lui van Gaal nu vor cauta altceva decat o vitorie clara!

Ziua continua de la 21:00 cu derby-ul politic al zilei si al acestei Cupe Mondiale, meciul dintre Iran si Statele Unite ale Americii.
Chiar si situatia din clasament aduce o presiune suplimentara acestui joc, Iranul avand sansa reala sa ajunga pentru prima oara in fazele eliminatorii ale unui Campionat Mondial!
Dupa ce au invins clar nationala galeza condusa de Gareth Bale, iranienii ocupa locul doi in grupa si probabil ca au pregatit meciul pentru a obtine o victorie decisiva astazi.
Americanii, pe de alta parte, au inregistrat doua rezultate de egalitate pana acum, impotriva Tarii Galilor si a Angliei.
Jocul insa, chiar daca nu au obtinut nicio victorie pana acum, a fost unul solid, americanii avand sansa lor reala de calificare in fazele superioare ale Cupei Mondiale.
Vom asista la un meci deschis oricarui rezultat si probabil tensionat pana la final.

Tara Galilor si Anglia incheie si ele ziua cu o partida 100% britanica, deasemenea de la ora 21:00.
Desi a parut ca este o candidata serioasa la fazele finale ale turneului dupa victoria zdrobitoare impotriva Iranului, Anglia s-a impotmolit atat ca joc cat si ca rezultat in fata americanilor, meciul de astazi trebuind sa aduca raspunsuri si in aceasta directie…sunt englezii capabili sa emita pretentii la titlul mondial, cum au anuntat, sau este (din nou) doar un foc de paie?
Galezii, pe de alta parte, nu au aratat decat ca sunt dependenti de Bale, care este clar ca nu este locmotiva de care echipa ar avea nevoie pentru a reusi ceva semnificativ.
Anglia este asadar favorita clara a acestei partide.

17:00 Ecuador – Senegal
17:00 Olanda – Qatar
21:00 Iran – SUA
21:00 Tara Galilor – Anglia

Toate partidele vor fi transmise in direct de catre TVR.

Autor: Bogdan Bratila

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.