Qatar2022: Se salveaza Germania sau va fi rusinea acestui Mondial?

In ultima etapa a fazei grupelor, meciurile din fiecare grupa de la Cupa Mondiala Qatar 2022 se desfasoara simultan, incepand cu orele 17:00 respectiv 21:00 in fiecare zi.

Astfel, ziua este deschisa de meciurile grupei F.
Croatia si Belgia se intalnesc de la ora 17:00 in derby-ul in care ambele echipe au nevoie de victorie pentru a isi asigura calificarea in faza urmatoare a competitiei.
Meciul este unul de 1X2, Croatia si Belgia avand loturi foarte valoroase care insa nu au aratat pana acum fotbalul de calitate la care ne asteptam.

Tot de la ora 17:00 Maroc, surpriza acestei grupe de pana acum, intalneste lanterna rosie, Canada.
In teorie ar trebui sa fie un joc cu o singura directie, diferenta de valoare dintre cele doua echipe fiind semnificativa.
Canadienii nu mai au nicio sansa de calificare in vreme ce marocanii ocupa locul 2 al grupei si se califica inclusiv in cazul unui egal.

Ziua continua de la 21:00 cu meciurile grupei C.
Germania, surpriza neplacuta a acestui mondial de pana acum, intalneste Costa Rica intr-un meci in care nemtii trebuie sa arate ca stiu fotbal.
Cu doar un punct acumulat in primele doua jocuri, Germania are doar sanse teoretice de calificare, ei trebuind sa invinga Costa Rica in timp ce Spania ar castiga partida cu Japonia.
Ironic, dar mai multe sanse matematice ar avea adversarii de astazi, costaricanii avand si posibilitatea calificarii in cazul unui egal coroborat cu o infrangere a Japoniei.
Multe scenarii, toate complicate, insa probabil vom asista la o victorie a Germaniei.

Japonia – Spania este derby-ul zilei la Cupa Mondiala, cele doua echipe ocupand primele doua locuri in clasament.
Spaniolii au defilat in prima etapa impotriva nationalei din Costa Rica si au remizat cu Germania in vreme ce niponii au reusit surpriza impotriva Germaniei in primul meci si apoi au capotat in meciul cu Costa Rica, o infrangere la care nu se astepta nimeni.
Ramane de vazut care va fi deznodamantul acestei confruntari intre „Furia Roja” si meticulosii japonezi.

Rezumatul zilei:

17:00 Canada – Maroc
17:00 Croatia – Belgia
21:00 Costa Rica – Germania
21:00 Japonia – Spania

Toate partidele vor fi transmise in direct de catre TVR.

Autor: Bogdan Bratila

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.