Qatar 2022: Continua Brazilia traseul spectaculos spre trofeu?

Faza optimilor de finala ale Campionatului Mondial Qatar 2022 continua astazi cu intalnirile Japonia – Croatia si Brazilia – Coreea de Sud.

In fiecare zi a fazei optimilor sunt programate cate doua partide, de la ora 17:00 respectiv 21:00.

Ziua incepe la ora 17:00, cu partida dintre Japonia si Croatia.
Japonezii, surpriza placuta a acestui turneu final, s-au calificat in faza optimilor dupa ce in grupe au reusit sa invinga super favoritele grupei, Germania si Spania si au fost infranti de modesta Costa Rica.
S-a vazut foarte clar forta grupului si astfel puterea de joc a nationalei nipone in meciurile cu adversari dificili, infrangerea din meciul cu costaricanii fiind o surpriza la randul ei data fiind maniera de abordare a meciurilor in care japonezii nu erau cotati drept favoriti.
Fara vedetisme, probabil asiaticii vor incerca sa abordeze si confruntarea din optimi cu Croatia in acelasi fel ca pe cele cu nemtii si spaniolii, temporizarea in propria jumatate si contraatacurile fiind baza strategiei lor.
Croatia insa, desi s-a calificat, este una dintre dezamagirile acestui turneu, ei reusind doar o victorie in fata modestei nationale a Canadei si doua rezultate de 0 la 0 cu Maroc si Belgia.
Cu o aparare buna, croatii par sa duca lipsa de idei creative atunci cand adversarii nu comit greseli flagrante de aparare, compartimentul ofensiv fiind unul care nu a mai stralucit ca altadata.
Tocmai de aceea, in confruntarea de astazi, desi echipa Croatiei este cotata drept favorita de catre experti, credem ca si japonezii au sansa lor!

Cea de-a doua partida a zilei este cea dintre Brazilia si Coreea de Sud.
Cu un stil deschis si ofensiv, fara prea multe temporizari ssau timpi morti, cele doua echipe ne vor oferi probabil un meci placut in care fazele de poarta se vor succeda exact cum isi doresc suporterii acestui campionat mondial.
Brazilia si-a castigat fara probleme grupa, cu doua victorii in primele doua etape, 2 la 0 in fata Serbiei si 1 la 0 contra Elvetiei, infrangerea din meciul cu Camerun venind pe fondul lipsei a nu mai putin de 9 titulari ce erau odihniti de vreme ce cariocas erau deja calificati.
Neymar si Richarlison vor fi probabil cei mai activi jucatori ofensivi ai sud-americanilor, intr-o confruntare care va fi mai dificila decat o arata sansele teretice.
Coreea de Sud a fost in grupe acel gen de echipa muncitoare care nu se opreste din lupta pana la fluierul final, faptul ca au marcat 4 dintre cele 7 goluri inscrise la acest campionat mondial in minutul 90 sau dupa fiind relevant.
Sud-coreenii vor incerca probabil sa se apere ermetic si sa fructifice sansa contraatacului mai ales prin starul lui Tottenham, Son Heung-min.
Brazilia ramane totusi marea favorita la calificarea in sferturile de finala, calitatea jucatorilor cariocas fiind una ce le permite, cu ceva mai multa seriozitate in abordarea jocului, sa spere chiar si la trofeu.

Rezumatul zilei:

17:00 Japonia – Croatia
21:00 Brazilia – Coreea de Sud

Toate partidele sunt transmise in direct de catre TVR.

Autor: Bogdan Bratila

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.