Ministerul Culturii luptă în instanță pentru conservarea Casei Miclescu!

Lucian Romașcanu:”Facem toate demersurile necesare pentru conservarea Casei Miclescu, dar nu putem să facem lucruri ilegale așa cum ne cere doamna Clotilde Armand”!

Contactat de București fm, Ministrul Culturii răspunde acuzațiilor primarului Sectorului 1.

”Ministerul Culturii face demersurile legale necesare pentru menținerea statutului de monument istoric al Casei Miclescu, de pe Șoseaua Kiseleff”, a declarat ministrul.

Astfel, Ministerul Culturii a contestat în instanță hotărârea judecătorească de declasarea monumentului, obținută de către proprietari în primă instanță. Mai mult decât atât, Ministerul Culturii a dat Primăriei Capitalei avizul pentru expropriere încă din anul 2019, deoarece Municipiul București este titularul patrimoniului.

Primăria Sectorului 1 nu are atribuții în ceea ce privește exproprierea pentru cauză de utilitate publică, întrucât nu are patrimoniu propriu. Mai mult decât atât, nu există o Hotărâre a Consiliului Local al Sectorului 1 care să dovedească interesul comunității locale pentru această expropriere. Nu există nici studiile prealabile necesare pentru a demonstra utilitatea publică, iar în bugetul Sectorului 1 nu este prinsă suma necesară pentru expropriere.

”Către Ministerul Culturii a venit o adresă fără număr și fără dată, semnată de un viceprimar al Sectorului 1. Noi totuși am răspuns la această solicitare, explicându-le că nu se încadrează, în acest moment, în situația de a cere avizul Ministerului Culturii, neavând studiile prealabile. De aici încolo, este doar încercarea de a muta atenția de la ceea ce este cu adevărat grav în ceea ce face dumneaei la Primărie la altceva, fără niciun fel de temei legal.

Ministerul Culturii a introdus cale de atac – pentru că proprietarii au obținut, în primă instanță, declasarea monumentului, iar Ministerul Culturii s-a îndreptat în instanță pentru a contesta acest lucru, pentru a menține statutul de monument istoric. Și suntem dispuși să facem toate demersurile necesare pentru a conserva acest monument. Dar nu putem să facem lucruri ilegale, așa cum ne cere doamna Clotilde Armand”, a explicat pentru București fm ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.