Qatar 2022: Portarul Livakovic, Duckadam al Croatiei, apara 3 penalty-uri si isi califica echipa in sferturi!

Ziua a fost deschisa la Cupa Mondiala din Qatar de catre optimea de finala disputata de Japonia si Croatia, primul meci cu adevarat echilibrat din faza eliminatorie a competitiei.

Croatii au reusit o usoara dominare, avand cifre un pic mai bune decat adversarii asiatici in privinta posesiei si a ocaziilor de gol, insa japonezii au fost cei care au deschis scorul prin Maeda, in finalul primei reprize, in minutul 43.

Europenii au revenit repede pe tabela, ei reusind golul egalizator in minutul 55 prin Perisic.

Mai departe, ambele echipe si-au mai creat ocazii insa niciuna nu a reusit desprinderea decisiva pana la fluierul de final al celor 90 de minute.

Situatia s-a repetat si in prelungirile partidei, perioada a meciului in care niciuna dintre combatante nu a reusit sa loveasca decisiv, astfel incat calificarea s-a decis la loteria loviturilor de departajare.
Iar in acest moment a inceput SPECTACOLUL reusit de cel mai bun jucator al partidei, portarul croat Dominik Livakovic, cel care a aparat nu mai putin de 3 lovituri de la 11 metri ale adversarilor.
Astfel, Takumi Minamino, Kaoru Mitoma si Maya Yoshida nu au reusit sa-l invinga pe extraordinarul portar al Croatiei, care isi duce echipa in sferturile de finala ale Cupei Mondiale, acolo unde va intalni Brazilia, luni, 11 decembrie.

Autor: Bogdan Bratila

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.