LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! Atac masiv cu rachete!

Update 16:30: Reprezentanţi ai opoziţiei ruse din cinci consilii regionale au făcut apel la preşedintele Vladimir Putin cerându-i să emită un decret pentru a pune capăt mobilizării militare parţiale pe care el a anunţat-o în septembrie pentru a întări forţa de invazie a Moscovei în Ucraina, relatează marţi Reuters.

……………………………………………………………………………………………………..

Update 16:00: Rusia a declarat marţi că agreează ideea SUA cu privire la necesitatea unei păci juste şi durabile în Ucraina, dar a minimizat perspectiva unor negocieri până când nu-şi va atinge obiectivele „operaţiunii sale militare speciale” în Ucraina, relatează Reuters.

……………………………………………………………………………………………………………

Update 15:30: Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat marţi la Sloviansk, în Donbasul ucrainean, la circa 40 km de Bahmut, principalul câmp de luptă din regiune, a indicat preşedinţia ucraineană pe reţelele sociale, relatează AFP.

…………………………………………………………………………………………………………….

Update 14:30: Comisia Europeană a aprobat la începutul acestei luni patru noi programe Interreg, incluzând 10 state membre, Ucraina şi Moldova, cu o finanţare din partea UE în cuantum de 533 de milioane de euro pentru perioada 2021-2027, destinată consolidării cooperării transfrontaliere şi transnaţionale, stimulării tranziţiei verzi şi sprijinirii asistenţei medicale şi educaţiei.

…………………………………………………………………………………………………………

Update 13:30: Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat marţi că Ucraina continuă să bombardeze centrala nucleară Zaporojie, creând în mod deliberat ameninţarea unei posibile catastrofe nucleare, informează Reuters.

………………………………………………………………………………………………………

Update 12:30: Preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a îndemnat marţi ţările din Balcanii de Vest să se decidă dacă vor să fie de partea democraţiei, adică alături de Uniunea Europeană, sau doresc să o apuce pe un alt drum, altfel spus, cu Rusia, transmite EFE.

………………………………………………………………………………………………….

Update 11:30: Ministerul rus al Apărării a afirmat că a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile, lanţ de insule poziţionate strategic între Japonia şi peninsula rusă Kamceatka, relatează marţi agenţia Reuters.

………………………………………………………………………………………………….

Update 10:30: Capacităţile globale pentru producţia de electricitate din surse regenerabile ar urma să se dubleze în următorii cinci ani, stimulate de îngrijorările cu privire la securitatea energetică apărute în urma invaziei ruseşti din Ucraina, a anunţat marţi Agenţia Internaţională a Energiei (IEA), transmite Reuters

…………………………………………………………………………………………………….

Armata rusă a lansat luni un atac masiv cu rachete. Ținta a fost infrastructură critică a Ucrainei. În total, au fost lansate peste 70 de rachete, potrivit Forţelor Aeriene ale Forţelor Armate ale Ucrainei.

„La 5 decembrie 2022, ocupanţii ruşi au lansat un atac masiv cu rachete asupra instalaţiilor de infrastructură critică ale Ucrainei. În total au fost lansate peste 70 de rachete”, se arată într-un raport.

Armata din țara vecină a reușit să doboare peste 60 de rachete inamice.

Pe de altă parte, Ucraina a lovit două baze militare aflate la sute de kilometri în interiorul teritoriului Rusiei, folosind drone fără pilot, potrivit publicaţiei americane New York Times. Dronele au fost lansate de pe teritoriul ucrainean şi cel puţin două avioane au fost distruse la una dintre baze, iar alte câteva au fost avariate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.