Qatar 2022: Se anunta meciuri dificile pentru Spania si Portugalia!

Faza optimilor de finala ale Campionatului Mondial Qatar 2022 continua astazi cu intalnirile Maroc – Spania si Portugalia – Elvetia.

In fiecare zi a fazei optimilor sunt programate cate doua partide, de la ora 17:00 respectiv 21:00.

Ziua incepe la ora 17:00, cu partida dintre Maroc si Spania.
Marocanii, surpriza placuta a Grupei F pe care au reusit sa o castige, s-au calificat in faza optimilor dupa ce in grupe au reusit sa invinga super favorita Belgia, au remizat cu Croatia si au mai depasit si Canada.
La marocani s-a vazut foarte clar forta grupului si astfel puterea de joc a nationalei nord-africane in meciurile cu adversari dificili.
Fara vedetisme, probabil ca marocanii vor incerca sa abordeze si confruntarea din optimi cu Spania in acelasi fel ca pe cele cu belgienii si croatii, temporizarea in propria jumatate si contraatacurile fiind baza strategiei lor.
Spania insa, desi s-a calificat, nu a reusit deocamdata sa confirme ca este o echipa pregatita sa lupte pentru titlul mondial.
Spaniolii au inceput foarte bine, desfiintand Costa Rica in primul meci (7 la 0), apoi au egalat pe final o Germanie modesta si au pierdut meciul final in fata revelatiei Japonia (2 la 1 pentru niponi).
Desi are o aparare decenta, un compartiment median de calitate si un atac promitator, spaniolii nu au aratat constanta in mentinerea ritmului de calitate, integrarea foarte multor jucatori tineri fiind principala problema a ibericilor.
Tocmai de aceea, in confruntarea de astazi, desi echipa Spaniei este favorita certa, marocanii au o sansa sa realizeze surpriza!

Cea de-a doua partida a zilei este cea dintre Portugalia si Elvetia.
Cu un stil deschis si ofensiv, fara prea multe temporizari sau timpi morti, portughezii si elvetienii ne vor oferi probabil un meci placut in care fazele de poarta se vor succeda exact cum isi doresc suporterii acestui campionat mondial.
Portugalia si-a castigat fara probleme grupa, cu doua victorii in primele doua etape, 2 la 0 in fata Serbiei si 1 la 0 contra Elvetiei, infrangerea din meciul cu Coreea de Sud venind pe fondul relaxarii inerente atingerii obiectivului dupa primele doua etape.
Elvetia, pe de alta parte, a invins la limita Camerunul (1 la 0) si Serbia (3 la 2), fiind invinsa doar de spectaculoasa selectionata a Braziliei.
Elvetienii vor incerca probabil sa se apere cat mai organizat in fata lusitanilor condusi de Cristiano Ronaldo si sa fructifice sansa contraatacului mai ales prin starul Shaqiri.
In principiu Portugalia este favorita acestei confruntari si la calificarea in sferturile de finala, calitatea jucatorilor lusitani fiind una superioara.

Rezumatul zilei:

17:00 Maroc – Spania
21:00 Portugalia – Elvetia

Toate partidele sunt transmise in direct de catre TVR.

Autor: Bogdan Bratila

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.