Qatar2022: Argentina lui Messi se califica dramatic in semifinale!

Sursa: www.flashscore.com

Argentina a fost echipa mai buna in sfertul de finala contra Olandei, aratand unei planete intregi ca spiritul acelei echipe ofensive care a cucerit doua titluri mondiale se regaseste in ADN-ul echipei conduse actualmente de Messi.

Impotriva unei Olande care nu a aratat aproape nimic pana in ultimele 10 minute ale partidei, sud-americanii au deschis scorul inca din minutul 35, atunci cand Messi i-a dat o pasa de geniu pe culoar lui Molina, dupa ce scosese deja din joc doi adversari.

Argentina a continuat sa controleze partida, Messi reusind sa isi incununeze prestatia aproape perfecta cu o executie perfecta a unei lovituri de pedeapsa in minutul 73.

Si parea ca meciul s-a incheiat…

Nu au fost de acord batavii, care au redus din diferenta prin Weghorst in minutul 83 si au reusit incredibilul, revenirea, egalarea, la ultima faza a celor 10 minute de prelungiri prin acelasi Weghorst (minutul 90+11)!

In cele doua reprize de prelungiri tot argentinienii au mai lovit bara portii adverse insa nu au punctat decisiv, meciul ajungand la loviturile de departajare, acolo unde europenii nu au avut nici tehnica si nici psihicul necesar pentru a transforma si a obtine calificare.

Astfel, pe rand au ratat van Dijk si Berghuis, reusitele lui Koopmeiners, Weghorst si de Jong nefiind suficiente pentru calificare de vreme ce de la argentinieni au punctat in ordine Messi, Paredes, Montiel si Martinez, doar Fernandez nereusind sa transforme de la punctul cu var.

Argentina se califica meritat in semifinale, acolo unde va intalni Croatia, dupa un derby in adevaratul sens al cuvantului.

Rezumat:
Olanda – Argentina 2-2 (3-4 la loviturile de departajare)

Autor: Bogdan Bratila

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.