Explozii la Kiev

Update 17:00: Parlamentul ucrainean a adoptat întreaga legislaţie recomandată de Uniunea Europeană înainte ca Ucraina să înceapă negocierile de aderare la blocul comunitar, a anunţat miercuri preşedintele forului legislativ de la Kiev, Ruslan Stefanciuk, relatează Reuters.

……………………………………………………………………………………………………….

Update 16:00: Bombardamentele ruseşti care vizează infrastructura energetică a Ucrainei provoacă riscuri tot mai mari pentru „aproape toţi copiii din Ucraina – aproape şapte milioane de copii”, în condiţiile în care temperaturile din timpul iernii continuă să scadă în toată ţara, a avertizat miercuri UNICEF, relatează AFP.

……………………………………………………………………………………………………..

Update 15:00: Comisia Europeană a anunţat miercuri alocarea a încă 500 de milioane de euro pentru Ucraina, în cadrul pachetului de asistenţă financiară pentru Kiev, informează DPA.

Astfel, valoarea totală a creditelor disponibile pentru Ucraina din partea UE de la declanşarea invaziei ruse, în 24 februarie acest an, ajunge la 7,2 miliarde euro.

……………………………………………………………………………………………………………

Update 14:00: Kremlinul a afirmat miercuri că sistemul american de apărare antiaeriană Patriot ar fi o ţintă legitimă pentru loviturile armatei ruse împotriva Ucrainei, dacă Statele Unite vor autoriza livrarea acestuia către Kiev, transmite Reuters.

Washingtonul finalizează planurile de a trimite sistemul de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, o decizie care ar putea fi anunţată chiar în această săptămână, au declarat marţi trei oficiali americani pentru Reuters.

…………………………………………………………………………………………………..

Update 13:00: Papa Francisc i-a îndemnat miercuri pe credincioşi să „îşi reducă cheltuielile” ocazionate de celebrările şi cadourile de Crăciun pentru a face astfel economii care să fie donate locuitorilor din Ucraina, informează AFP şi Reuters.

Suveranul pontif, care susţine cauza Ucrainei aproape la fiecare eveniment public la care participă după ce Rusia a invadat această ţară în luna februarie, a lansat acest apel la sfârşitul audienţei sale generale pe care o acordă la Vatican în fiecare săptămână în ziua de miercuri.

…………………………………………………………………………………………………….

Update 12:00: Preşedintele rus Vladimir Putin nu şi-a îndeplinit niciun obiectiv în războiul din Ucraina, susţine cancelarul german Olaf Scholz, potrivit DPA şi Reuters.

„Niciunul dintre planurile lui Putin nu a funcţionat”, a precizat Scholz într-o declaraţie susţinută miercuri în Bundestag, adăugând că preşedintele rus a făcut o eroare de calcul fundamentală.

……………………………………………………………………………………………………..

Update 11:00: Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât „toate cele 13 drone” lansate de Rusia în noi atacuri care au avut loc miercuri dimineaţă asupra Kievului şi în împrejurimi, a transmis preşedintele Volodimir Zelenski într-un mesaj video, potrivit AFP.

………………………………………………………………………………………………..

Mai multe explozii s-au auzit in centrul Kievului in aceasta dimineata, anunta primarul capitalei Ucrainei, Vitali Kliciko.

“Explozii in cartierul Sevcenkivski. Serviciile de urgenta sunt pe drum”, a scris Kliciko pe o retea de socializare.

El a mai precizat ca sistemul de aparare antiaeriana a doborat 10 drone de fabricatie iraniana deasupra orasului si in imprejurimi.

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a multumit Uniunii Europene pentru pachetul sau de ajutor de 19 miliarde de dolari precum si pentru un miliard de dolari suplimentar promis de zeci de tari-intre care Spania, Elvetia si Cehia- la conferinta donatorilor care a avut loc in Franta.

Finantarea se va concentra pe sectorul energetic ucrainean care a fost vizat de atacurile cu rachete ale Rusiei, alaturi de alte tipuri de sprijin umanitar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.