Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii AVATAR! Cea mai nouă producție, ”The Way of Water”, în regia lui James Cameron, se vede în cinematografe. Este continuarea filmului ”Avatar” din 2009.

Membrii distribuției, Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang, Joel David Moore, CCH Pounder, Giovanni Ribisi, Dileep Rao și Matt Gerald, își reiau rolurile din filmul original, cu Sigourney Weaver revenind într-un rol diferit.

Noii veniți sunt Kate Winslet, Cliff Curtis, Edie Falco, Jemaine Clement și Brendan Cowell.

A durat ceva până la încheierea filmărilor pentru această nouă producție, deoarece a fost nevoie de noi tehnologii pentru filmarea scenelor subacvatice. Filmările au început în Manhattan Beach, California, in 2017 și s-au încheiat la sfârșitul lui septembrie 2020.

La câțiva ani după lupta cu pământenii, extratereștrii de pe Pandora își continuă viețile. Jake Sully trăiește fericit alături de iubita lui. Dar fericirea celor de pe Pandora este pe cale sa fie distrusă de o nouă amenințare. North este liderul unui clan de extratereștrii necunoscuți care își spun „venusieni”.

Încetul cu încetul, acestia încep să provoace mari pagube pe Pandora, iar Jake trebuie să ia masuri împotriva fiarelor spațiale. Pe locuitorii de pe Pandora îi așteaptă o bătălie epică, în care Jake va trebui să riște totul.

”Avatar” nu se opreste aici, pentru că vom avea parte de alte trei continuări, în 2024, 2026 și 2028, deși datele depind de cum va fi primit de public acest sequel.

Fiind realizat cu un buget estimat de 350–400 de milioane de dolari, este unul dintre cele mai scumpe filme din toate timpurile.

De la ”Avatar”, trecem la o altă poveste, de această dată, o reinterpretare a unei frumoase povești de iubire. ”Cele trei dorințe ale Cenușăresei” este o producție de anul trecut, regizată de Cecilie A. Mosli.

Filmul spune povestea clasică a Cenușăresei: în mijlocul unei păduri acoperite de zăpezi abundente, eroina se luptă cu mama vitregă, cea care se pune în calea visului fetei de a-l întâlni pe Făt-Frumos.

Va reuși fata să iasă de sub tirania mamei vitrege și să găsească iubirea adevărată? Află în cinematografe, în această reinterpretare a poveștii Cenușăresei.

Pe marele ecran se vede și productia ”Vârfuri și abisuri”, în regia lui Sándor Csoma – o dramă biografică în care aflăm povestea reală a primul cuceritor maghiar al Muntelui Everest, Zsolt Erőss.

La sfârșitul lui mai 2013, o țară întreagă a urmărit știrile care anunțau că acesta a dispărut în Himalaya împreună cu însoțitorul său. Deși toți ceilalți sunt încă plini de speranță, soția sa anunță în transmisiune directă că nu este necesar să organizeze noi expediții de salvare.

În primul său lungmetraj, Sándor Csoma, regizorul mai multor scurtmetraje de renume internațional, portretizează evenimentele petrecute din perspectiva soției lui Zsolt Erőss.

Tot din 16 decembrie, in cinematografe vin „Tori şi Lokita”, noul film al fraţilor Jean-Pierre şi Luc Dardenne, distins cu premiul aniversar al celei de-a 75-a ediţii a festivalului de la Cannes.

„Tori şi Lokita” este o poveste copleşitoare despre prietenia indestructibilă dintre un băieţel şi o adolescentă de origine africană.

Cunoscuţi pentru filmele lor cu un puternic mesaj social, fraţii Dardenne revin cu un film a cărui idee le-a venit în urmă cu 10 ani, când au început să se documenteze despre imigranţii clandestini minori care sosesc în Belgia.

Acestea sunt premierele din cinematografe. Ai ce vedea, de ascultat e bucurestifm.ro. 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.