VIDEO: Programul național FIV

În lume, unul din cinci cupluri nu reușește să-și ducă la îndeplinire visul de a avea un copil, fără ajutor specializat. Problemele de fertilitate, din variate motive, sunt tot mai des întâlnite. Viața modernă, cu stres, poluare, alimentație dezordonată, apoi amânarea momentului conceperii unui copil până după consolidarea carierei, după achiziționarea și amenajarea unei locuințe etc. sunt toți factori care influențează fertilitatea.

Nici procedurile de fertilizare in vitro (FIV) nu sunt la îndemâna tuturor, în primul rând din considerente financiare. De aceea este o vestă bună declanșarea programului Național FIV, din 5 decembrie, care oferă finanțare pentru trei proceduri unui număr de 1.000 de cupluri anul acesta și altor mii anul viitor. Înscrierile sunt în curs, trebuie respectate o serie de condiții și bineînțeles trebuie să existe o recomandare medicală.

Dr. Marilena Băluță, medic primar obstetrică-ginecologie și embriolog senior, ne spune mai multe despre istoria încercărilor de a pune pe roate un astfel de program în România, cum funcționează el, cine poate beneficia de această finanțare și ce fel de date se dorește a fi colectate în urma acestui proces. Despre toate acestea, la Întâlniri Capitale, cu Ioana Brușten.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.