Razboi pe front dar si in declaratii

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba a anuntat ca astazi Ucraina va ridica oficial problema excluderii Federatiei Ruse din Consiliul de Securitate al ONU.
„Intrebarea noastra este foarte simpla: are Rusia dreptul sa ramana membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU si, in general, sa mai fie in ONU? Avem un raspuns convingator si motivat- nu” a declarat Kuleba aseara.
Ministrul este increzator ca dupa infrangerea Rusiei in razboi problema viitorului acestei tari nu va mai fi un tabu pentru diplomatia mondiala.
„Desi acest subiect nu a fost inca discutat la conferintele de presa si in declaratiile publice ale liderilor de state si de guverne oamenii ridica deja aceasta problema”, a adãugat seful diplomatiei ucrainene.

Arsenalul nuclear al Rusiei si regulile stabilite de Moscova pentru utilizarea lui sunt singurii factori care impiedica Occidentul sa inceapa un razboi impotriva Rusiei, a declarat vicepresedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev intr-un interviu pentru Rossiiskaya Gazeta.
Fostul presedinte rus a mai spus ca Moscova isi va continua razboiul in Ucraina pana cand “regimul dezgustator” de la Kiev va fi inlaturat iar Ucraina va fi total demilitarizata.
“Lumea occidentala face echilibristica intre dorinta arzatoare de a umili, ofensa, dezmembra si distruge Rusia pe de o parte si dorinta de a evita o apocalipsa nucleara pe de alta parte”, mai spune Medvedev.

Presedintele Vladimir Putin si alti oficiali rusi au declarat repetat ca politica Rusiei privind armele nucleare prevede ca acestea pot fi folosite daca exista o amenintare la adresa integritatii teritoriale.
Rusia are cel mai mare stoc de arme nucleare din lume, de aproape 6 mii de focoase, potrivit expertilor.
La inceputul acestei luni Vladimir Putin a spus ca riscul unui razboi nuclear creste dar a insistat ca Rusia nu a “innebunit” iar arsenalul sau nuclear este un element de descurajare pur defensiv.
Putin a declarat intr-un interviu difuzat aseara de canalul de televiziune Rossia 1 ca Rusia este gata sa negocieze cu toate partile implicate in razboiul din Ucraina insa Kievul si sustinatorii occidentali ai acestuia au refuzat sa se angajeze in convorbiri.
„Suntem gata sa negociem cu toata lumea despre solutii acceptabile, insa acest lucru depinde de ei- nu noi suntem cei care refuza sa negocieze, ei sunt” a mai spus liderul de la Moscova.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.