Globurile de Aur – editia 80

The Fabelmans a castigat premiul pentru cel mai bun film dramatic la cea de-a 80-a editie a Globurilor de Aur.
Pentru aceeasi pelicula cineastul american Steven Spielberg a obtinut premiul pentru regie.

Cel mai bun actor intr-un film-drama a fost desemnat Austin Butler pentru rolul din Elvis iar premiul pentru cea mai buna actrita într-un film drama i-a revenit lui Cate Blanchett pentru interpretarea din Tar.

Iata si celelalte premii de la sectiunea Cinematografie:

    • Cel mai bun film – comedie/musical: The Banshees of Inisherin
    • Cel mai bun actor intr-un film- comedie/musical: Colin Farrell- The Banshees of Inisherin
    • Cea mai buna actrita intr-un film- comedie/musical: Michelle Yeoh- Everything Everywhere All at Once
    • Cel mai bun actor în rol secundar: Ke Huy Quan- Everything Everywhere All at Once
    • Cea mai bună actrită in rol secundar: Angela Bassett- Black Panther: Wakanda Forever
    • Cel mai bun scenariu: Martin McDonagh- The Banshees of Inisherin
    • Cea mai buna coloana sonora: Justin Hurwitz- Babylon
    • Cel mai bun cantec original: Naatu Naatu compus de M.M. Keeravani pentru filmul RRR
    • Cel mai bun film strain: Argentina, 1985
    • Cel mai bun lungmetraj de animatie: Pinocchio
    • Premiul onorific Cecil B. DeMille: Eddie Murphy

În categoriile dedicate producţiilor de televiziune, „House of the Dragon„, un prequel al celebrului serial „Game of Thrones”, a fost desemnat cel mai bun serial dramatic, reuşind o performanţă care nu a fost obţinută de producţia originală.

„Abbott Elementary” a câştigat premiul pentru cel mai bun serial de comedie/musical, iar doi dintre actorii săi, Quinta Brunson şi Tyler James Williams, s-au impus la categoriile „cea mai bună actriţă într-un serial comedie/musical”, respectiv „cel mai bun actor în rol secundar într-un serial TV”.

Kevin Costner, starul din „Yellowstone”, a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial dramatic, iar Jeremy Allen White a primit premiul pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie/musical datorită interpretării sale din „The Bear”. Zendaya a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un serial TV dramatic graţie rolului jucat în „Euphoria”, în timp ce Julia Garner a fost numită cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru interpretarea ei din serialul „Ozark”.

Producţia „The White Lotus” a triumfat la categoria „cea mai bună miniserie/lungmetraj TV” cu cel de-al doilea sezon al său, intitulat „Sicily”. Evan Peters a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-o miniserie/lungmetraj TV datorită evoluţiei sale din „Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story”, iar echivalentul feminin al acestui trofeu i-a revenit actriţei Amanda Seyfried pentru rolul jucat în „The Dropout”. Globurile de Aur pentru roluri secundare interpretate într-o miniserie/lungmetraj TV au fost câştigate în acest an de Paul Walter House (‘Black Bird’), respectiv Jennifer Coolidge (‘The White Lotus’).

Premiul onorific în domeniul producţiilor de televiziune – producătoru Ryan Murphy a fost recompensat cu Carol Burnett Award.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.