VIDEO: Ce au de făcut părinții pentru a preveni și trata burnout-ul parental?

Experiența de părinte este una dintre cele mai frumoase și intense părți ale vieții. Cu siguranță și cea mai activă, iar în zilele noastre, părinții aleargă spre perfecțiune în casă, la job, în activitățile cu cei mici și, eventual, spre o viață sociala activă.

La toate acestea se adaugă nopți nedormite, activități permanente cu cei mici, răceli, iar uneori rutina unui părinte pare imposibil de gestionat și apare epuizarea, părinții ajung să nu își recunoască reacțiile sau chiar să simtă vinovăție pentru modul în care ajung să gestioneze anumite situații.

Despre burnout parental, cum putem preveni și cum putem trata acest fenomen, am aflat duminica aceasta, în LifeStyle, de la Alina Pop, primul psihoterapeut specializat în tratarea burnout-ului din România.

„Burnout-ul parental este o tulburare de stres care apare atunci când părinții sunt supuși unui stres prelungit, lucruri mici care se tot repetă, sau unui stres excesiv, experiențe adverse puternice, fără a avea resurse necesare pentru a compensa efectele acestuia”.

Alina Pop a menționat că este „o epidemie la nivelul burnout-ului în rândul părinților” și a prezentat în LifeStyle mai multe moduri prin care ne putem pregăti de viața de părinte, dar și cât de important este să conștientizăm dacă avem nevoie de ajutor pentru a redeveni bine cu noi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.