WaveforMe conectează prin artă tineri cu deficiențe de auz din întreaga lume
Articol de andreiabarsanbfm, 18 ianuarie 2023, 12:26
WaveforMe , proiectul internațional dedicat promovării potențialului creativ al tinerilor purtători de implant cohlear/proteze auditive, inițiat și implementat de Asociația VAR Cultural, continuă și în 2023.
Prima expoziție de artă virtuală din cadrul proiectului (disponibilă pe platforma www.waveforme.org a reușit să reunsească 40 de artiști debutanți cu vârste între 12 – 27 de ani din Iran, India, Ucraina, SUA, Filipine și România, readucând tinerilor dorința de apartenență la un grup format prin afinități artistice și prin visele comune unei generații. Aceștia au format, fără să știe, o comunitate artistică distinctă care nu este unită de dizabilitatea lor ci de temele comune, de dorința de incluziune, fiind în aceeași măsură preocupați de chestiunile esențiale vârstei lor.
Încurajările, dorința organizatorilor și a partenerilor de a duce mai departe acest demers necesar și valoros, rezultatele au făcut să se concretizeze cel de-al doilea open call.
Se pot înscrie tineri între 15 și 25 de ani, purtători de implant cohlear sau proteză auditivă.
Cei selecționați vor avea ocazia de a-și face cunoscute lucrările în cadrul galeriei virtuale internaționale, disponibilă pe site-ul proiectului, în mod gratuit.
Lucrările eligibile: desen, pictură, colaj, fotografie, design vestimentar, sculptură, ceramică – cu excepția lucrărilor video.
Mai multe informații și detalii tehnice pe: https://waveforme.org/anuturi/
Data limită pentru trimiterea aplicațiilor este 1 februarie 2023.
De asemenea WavwforMe va continua seria de podcast-uri cu invitați din țară și din străinătate – adulți hipoacuzici care activează în domeniul artistic și cultural. Vor fi două noi materiale video, cu un invitat din țară și unul din străinătate.Prin intermediul acestora, organizatorii își doresc să aducă împreună oameni din contexte geografice diferite, cu experiențe, interese și nevoi similare, oferindu-le adolescenților cu deficiențe de auz șansa de a descoperi exact genul de influenceri de care au nevoie.
În 2022, pentru prima dată de la începerea proiectului, a fost organizat unui turneu de prezentare a expoziției ?????????, în patru orașe din România, însoțit de proiecția filmului de mediu metraj ”Amprenta Sunetului” o producție realizată în anul 2021, prin participarea activă a 29 de tineri purtători de implant cohlear/proteze auditive.