Tururi ghidate – o călătorie în istoria și în culisele Teatrului Nottara

Teatrul Nottara organizează în fiecare zi de luni tururi ghidate, în cadrul cărora poate fi vizitată expoziția multimedia „Origini/Repere – o călătorie în istoria Teatrului Nottara”.

Imagini din Bucureștiul altă dată, interviuri prețioase din arhiva TVR, cu mari personalități precum Horia Lovinescu sau George Vraca, afișe vechi, caiete program care putea fi „răsfoite” pe tablete, toate fac parte dintr-o experiență cu totul specială ce poate fi trăită în clădirea de pe Bulevardul Magheru, nr. 20.

De asemenea, în cadrul tururilor ghidate, participanții vor vizita și o parte din culisele teatrului și vor putea descoperi astfel mecanisme și mistere din spatele scenei.

Născută din dorința de a personaliza și valorifica zonele de foaier, precum și de a face cunoscută publicului povestea unuia dintre cele mai importante teatre din capitală, folosind elemente de arhivă, expoziția, realizată de arhitectul Dan Ionescu, documentează perioada 1942-1983 și punctează etapele importante de dezvoltare și de evoluție ale acestei instituții.

„Punctând momente esențiale – de la anul emiterii autorizației de construcție a imobilului (1942), directoratul lui George Vraca (1960-1964), până la directoratul lui Horia Lovinescu (1964-1983, perioadă considerată de referință) –, ne dorim să facem mai vizibilă bogata moștenire artistică a Teatrului Nottara și sperăm să o facem să rezoneze cu mai mare forță în memoria publicului și în conștiința noastră artistică”, spune directorul Teatrului Nottara,  Alexandru Mâzgăreanu, inițiatorul expoziției.

Vizitatorii vor afla contextul socio-istoric al epocii în care s-a născut ideea construirii acestei clădiri, destinația inițială și felul cum s-a transformat de-a lungul unei epoci complicate și sub mai multe regimuri politice.

Tururile ghidate se vor desfășura în fiecare zi de luni, iar prețul unui bilet va fi 9,72 lei. Se vor organiza grupuri de minim 5 și maxim 15 participanți. Biletele vor fi puse în vânzare pe site-ul Teatrului Nottara, www.nottara.ro. Pentru grupurile organizate de elevi, intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.