METEO: Vreme extrem de caldă pentru a doua decadă a lunii ianuarie!

Bucuresti FM

În această noapte, în București, temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât normalul perioadei, astfel cã minima va fi de 5…8 grade.

Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Mâine, vremea se va menţine extrem de caldã pentru a doua decadã a lunii ianuarie, cu o temperatura maximã 20…21 de grade (valori termice cu peste 15 grade mai ridicate decât cele normale).

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificãri (rafale în general de 40…50 km/h). Presiunea atmosferică va creste foarte puțin și va fi cu mult sub valoarea sa normală.

Și în țară, vremea se va menţine extrem de caldã pentru a doua decadã a lunii ianuarie (abateri faţã de mediile multianuale chiar şi de peste 15 grade în sud şi sud-est).

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 22 de grade. În jumãtatea de vest, cerul va avea înnorãri şi vor fi averse, trecãtor însoţite de descãrcãri electrice. Cantitãţile de apã vor depãşi pe alocuri 10 l/mp şi în special în Oltenia, nord-vestul Munteniei şi în zona montanã aferentã se vor acumula cantitãţi de precipitaţii de peste 15…20 l/mp.

La munte vor predomina ploile şi doar la peste 1800 m se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în regiunile sud-estice şi vestice (rafale de 55…65 km/h), iar în zona montanã înaltã rafalele vor depãşi 90…110 km/h, spulberând zãpada.

De vineri, vremea se răcește și vin ploile în multe zone.

Vineri 20 ianuarie

Minime între – 3 și +7 C

Maxime între +1 și +18 C

Sâmbătă 21 ianuarie

Minime între -5 și +9 C

Maxime între 0 și +13 C

Mâine, la București, maxima termică va fi de 21 de grade, vineri vor fi 16 grade la amiază, iar sâmbătă, 7 grade. Duminică vor fi 11 grade.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.