Salvamontiştii intervin pentru recuperarea a doi turiști surprinşi pe munte de viscol

Doi turişti care se aflau în Masivul Leaota au fost surprinşi de viscol şi ceaţă, astfel că ei nu se mai pot orienta şi au cerut ajutorul salvamontiştilor.

Conform datelor publicate pe pagina de Facebook a Salvamont România, salvatorii din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Dâmboviţa intervin în Masivul Leaota pentru recuperarea a doi turişti care nu se mai pot orienta din cauza vizibilităţii scăzute pe fondul vremii rele.

În acest moment, în zonă este viscol puternic, ceaţă, lapoviţă, ninsoare, iar acţiunea este îngreunată şi din cauza întunericului.

Totodată, mai multe maşini au rămas blocate pe drumuri din zona montană a judeţului Dâmboviţa acoperite cu gheaţă şi zăpadă.

Jandarmii montani de la posturile Peştera şi Zănoaga au acţionat pentru a ajuta mai mulţi turişti care s-au aventurat în Munţii Bucegi şi au rămas blocaţi cu autoturismele pe partea carosabilă.

Intervenţiile au avut loc cu preponderenţă pe tronsonul de drum DJ 713A Dichiu – Orzea şi la intersecţia cu DJ 714 Orzea – Zănoaga, partea carosabilă fiind acoperită cu gheaţă şi zăpadă.

”Cei aproximativ 100 de turişti din Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Prahova, Braşov, Dâmboviţa şi Argeş au fost sprijiniţi de jandarmii montani şi poliţişti pentru a debloca autoturismele şi să se deplaseze spre casă, în condiţii de siguranţă. Acţiunea s-a încheiat, fără probleme, după aproximativ 3 ore”, arată Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.