Proiect social MindHub: Copii din medii defavorizate fac cunoştinţă cu robotica şi programarea

Foto: MindHub București – Unirii

Mai mulţi copii proveniţi din familii cu dificultăţi financiare vor avea şansa de a descoperi tainele programării şi roboticii graţie unor cursuri gratuite puse la dispoziţie de Academia de programare MindHub Bucureşti – Unirii.

Copiii sunt beneficiari ai Centrului Comunitar Generaţii din Bucureşti, un proiect al Fundaţiei Regale Margareta a României, prin care 50 de elevi din medii defavorizate primesc sprijin şcolar şi participă la diverse ateliere menite să le dezvolte aptitudinile, cu implicarea voluntarilor seniori.

Timp de o lună, copiii de la Centrul Generaţii au acces gratuit la tehnologie şi robotică adaptate vârstei lor, urmând să înveţe prin joc, socializare şi testare cum îi poate ajuta tehnologia astăzi, dar şi în viitor, atunci când vor începe să îşi construiască o carieră.

Programul cuprinde patru ateliere de programare prin joacă oferite copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.

„În cele patru întâlniri, copiii vor cunoaşte roboţii din cadrul Academiei de programare MindHub Bucureşti – Unirii şi vor lucra împreună pentru a li se dezvolta spiritul de echipă. Primele două ateliere de programare au avut deja loc la sediul centrului din Sectorul 6, unde Dash şi-a făcut mulţi prieteni printre micii beneficiari ai programului. Roboţelul prietenos i-a condus pe copii prin fascinanta lume a roboticii şi le-a arătat cum îşi pot construi viitorul făcând primii paşi în descoperirea programării”, precizează organizatorii.

MindHub este o reţea internaţională de academii de programare pentru copii şi adolescenţi, care a pornit în Bulgaria, extinzându-se în Europa şi SUA în sistem de franciză. Cursurile reţelei folosesc o diversitate de instrumente, jocuri şi medii, care îi ajută pe copii să înveţe cu mult interes, printre care se numără Minecraft, Dash & Dot, Sphero, Scratch, Tynker, Hopscotch, Micro:bit, Roblox, KODU şi HTML, CSS şi Python – pentru adolescenţi. În prezent, MindHub operează peste 40 de centre din nouă ţări: România, Bulgaria, Belgia, Finlanda, Estonia, Macedonia, Danemarca, Olanda şi SUA.

Fundaţia Regală Margareta a României, cu o activitate de peste 33 de ani, sprijină copii, tineri şi vârstnici, prin activităţi bazate pe schimbul de experienţă şi valori între generaţii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.