Bine de citit: Bufnițel nu vrea să facă nani

Spre deosebire de oamenii mari, sau adulți, așa cum mai sunt ei numiți, Bufnițel nu vrea să facă nani. Majoritatea adulților pe care îi cunosc ar cam vrea să facă nani dar au foarte multă treabă și nu au când, așa că dorm de-a-n picioarele și doar se prefac că nu le e somn, ca să pară activi în societate sau la locul de muncă.

Mama Bufniță, la fel ca multe alte mămici din lumea întreagă, dorește ca toată lumea care nu este adultă să meargă la culcare atunci când se apropie Ora De Culcare. Nu se știe cine a hotărât când anume începe oficial această Oră De Culcare, dar este de la sine înțeles că Bufnițel nu a fost de față atunci când s-a stabilit această Oră De Culcare. Dacă ar fi fost, s-ar fi ridicat în picioare și ar fi spus răspicat că el nu este de acord și că toți copiii ar trebui lăsați să facă nani doar atunci când vor ei să facă nani, și asta doar în situația absurdă în care ei chiar ar dori să facă nani.

Adulții îi pun pe copii să facă tot felul de lucruri ciudate, cum ar fi să meargă la școală și să stea în bancă ore în șir, să învețe tabla înmulțirii pe de rost, să stea în casă și să facă temele, să pună în picioare ciorăpei groși atunci când lumea pretinde că s-a făcut frig, să spună frumos o poezie atunci când familia e în vizită pe la vreo rudă ca să vadă ruda respectivă cât de studios este copilul, ce mai, o mulțime de lucruri îngrozitoare cu care adulții îi chinuie pe cei mici cât e ziua de lungă.

Taman când toate aceste lucruri cumplite se termină și ar trebui să înceapă joaca și distracția, iată că sosește această așa-zisă Oră De Culcare care te împinge cu forța în pat și te pune să închizi ochii și să faci nani.

Din fericire, Bufnițel este pregătit pentru acest moment înfiorător și are o mulțime de strategii bine puse la punct prin care poate sta în pat fără să adoarmă. Singura problemă care apare de fiecare dată (și pe care copiii sunt invitați să o rezolve pe cât de repede se poate, după ce vor citi și ei această carte) este aceea că în timp ce se gândește la toate aceste metode extraordinare de combatere a somnului, Bufnițel adoarme mereu buștean…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.