Aurelian Temișan: „Mai nou, cel mai bine mă simt în jupân Dumitrache în Noaptea Furtunoasă, cea mai recentă producție a companiei de teatru Concordia”

Aurelian Temișan a fost invitatul lui Răzvan Petre în emisiunea de De10xRomânia, în ediția de colecție de vineri, 3 februarie 2023.

Unul dintre cei mai iubiți artiști din România a vorbit despre proiectele în care este implicat, despre spectacolele de teatru în care joacă, musicaluri și despre promovarea tinerelor talente. Aurelian Temișan a vorbit despre pasiunea pentru muzică și teatru, care se îmbină foarte armonios în ultima perioadă, asta și datorită experienței pe care o are.

„Eu cred că aveam 20 de ani atunci când m-am angajat la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești sub bagheta lui Viorel Gavrilă. Acolo au început spectacolele de revistă în care pe lângă cântat care era baza, mai aveam de spus și câte un sketch, câte o poantă și cred că acolo a început treaba. Fiind prieten cu scena cred că s-a dezvoltat în timp. Până acum am jucat în 10 spectacole de teatru. (…) Personajul cel mai aproape de omul Aurelian Temișan este cel din musicalul Chicago, unde eram avocatul, respectiv Richard Gere din film. Mai nou, cel mai bine mă simt în jupân Dumitrache în Noaptea Furtunoasă, cea mai recentă producție pe care compania de teatru Concordia a scos-o, pentru că cheia modernă în care a fost pusă Noaptea Furtunoasă de regizorul Alex Nagy este după Peaky Blinders, serialul de pe Netflix”.

Programul artistului Aurelian Temișan este plin de specacole în perioada următoare, unele dintre ele programate chiar în data de 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului.

„Am avut la Alba Iulia 7 decembrie, două spectacole în aceeași zi, pentru că s-au vândut repede. Fiind o companie de teatru independentă la început de drum, fondată de mine și de Monica, de soția mea, încercăm de multe ori să le punem pe picioarele noastre, cu biletele noastre, cu tot ce trebuie. Sunt multe orașe care au început să ne ceară spectacolul. Avem deplasare luni, pe 6 februarie la Pitești, avem pe 28, la o zi după concertul meu de la Teatrul Național, un concert plin de muzică de dragoste, la Galați, avem pe 28 martie la Brasov. Începem să ne miscăm cu el”.

Aurelian Temișan mai poate fi văzut în spectacolele „Divorțul Anului”, „Eu te cred dar tu mă minți”, dar și în musicalul „Vrăjitoarea Kera și cele 7 nestemate”.

Emisiunea De10xRomânia poate fi ascultată zilnic de la 10:00 la 11:00 pe frecvențele Radio România Regional, de luni până vineri.

Foto: Alexandru Dolea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.