A distrus cea mai mică sculptură din lume

Jonty Hurwitz este autorul unor opere minuscule, sculpturi „bijuterii” care pot sta lejer pe un fir de păr. Pot fi admirate în detaliu doar cu ajutorul unui microscop.

După luni de zile de muncă, bărbatul și-a dus piesele la un fotograf, pentru a le poza, dar în cateva minute, rezultatul muncii sale a fost distrus de neatenția unui tehnician din laborator.

Intenția sa a fost să își fotografieze sculpturile originale, iar pentru asta era nevoie de un laborator cu un microscop electronic. L-a găsit, însă dezastrul s-a produs, fără intenție și fără pic de efort.

„Tehnicianul s-a dus să modifice orientarea si apoi pentru o jumătate de oră am căutat piesa prin obiectiv. In cele din urma am observat o amprentă exact în locul în care era sculptura și apoi am reacționat: Omule, tocmai ai distrus cea mai mică operă de artă realizată vreodată. M-am enervat rău”, a declarat artistul.

Sculpturile măsoară sub un milimetru si sunt realizate printr-un procedeu numit nano-pictură, fiind prea mici pentru a fi admirate cu ochiul liber. Jonty Hurwitz foloseste o tehnologie de imprimare 3D pentru a le realiza.

Mărturia eforturilor sale e singura fotografie care a făcut o lume întreagă să se minuneze.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.